Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με λαμπρότητα η Λιτάνευση/Περιφορά της Εικόνας του Αγ. Σπυρίδωνα

Χωρίς κατηγορία στις 12/12/2015

Πολιούχος του Πειραιά

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του  Αγίου Σπυρίδωνα Πολιούχου του Πειραιά. Η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας, πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων  Μητροπολιτών Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, κ.κ Τιμόθεου και Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομου.

Ο δήμαρχος κ. Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Χρόνια Πολλά σε όλους τους Πειραιώτες. Σήμερα γιορτάζει ο Άγιος Σπυρίδωνας, είναι ο Πολιούχος της πόλης μας. Είναι μια σημαντική γιορτή για τον Πειραιά. Η λιτάνευση της εικόνας έγινε με σεμνότητα και μεγαλοπρέπεια. Είχαμε σημαντικές παρουσίες και αυτό είναι ευχάριστο για εμάς, όπως τον Πειραιώτη υπουργό κ. Δρίτσα, τον υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή, βουλευτές και πολύ κόσμο. Να είστε όλοι καλά και του χρόνου!».

Εκτός των προαναφερθέντων στη Λιτάνευση και την Περιφορά, παρευρέθηκαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι κ.ά.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά και η Μπάντα του Λιμενικού Σώματος παιάνιζε Στην Λιτάνευση και την Περιφορά της των Λιψάνων και της Ιερής Εικόνας του Αγίου Σπυρίδωνα, παιάνιζαν Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά και η Μπάντα του Λιμενικού Σώματος.

 

Απάντηση