Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κάθε Χριστούγεννα “απαγορεύεται” η θέαση του Θεόδ. Κολοκοτρώνη

Χωρίς κατηγορία στις 14/12/2015

Διαμαρτυρία Αρκάδων

Το δέντρο και ο Γέρος του Μοριά

Αγαπητοί συμπολίτες,
Δεν παρεμβαίνω ως στέλεχος του Συνδέσμου Αρκάδων Πειραιώς “Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”, τον οποίο ίδρυσε ο αείμνηστος δάσκαλος Χρήστος Καπράλος.
Παρεμβαίνω ως απλός Πειραιώτης, από Αρκάδα πατέρα και Μανιάτισσα μητέρα.
Η παρέμβαση-παράπονο έχει να κάνει με τη μεταχείριση της οποίας τυγχάνει ο ανδριάντας του στρατηλάτη Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, τον οποίο έχει χαρίσει στον Πειραιά ο Σύνδεσμός μας.
Αφήνοντας πίσω την απαράδεκτη, χωροταξικώς, τοποθέτησή του (στο “απόσκιο” της πλατείας Κοραή, έξω από την πόρτα του δημοτικού γκαράζ και πλάι στο μέγαρο-απολίθωμα) παραπονιέμαι διότι ο Δήμος, για μια εισέτι φορά, επέλεξε να “αποκρύψει” τον Κολοκοτρώνη, στήνοντας εκεί το “Χριστουγεννιάτικο δέντρο” του.
Δεν λέω, και ο Βενιζέλος καλός είναι και ο Κοραής το ίδιο. Αλλά γιατί επιλέγεται πάντα ο Κολοκοτρώνης για να “κρυφτεί” πίσω από το δέντρο;
Δεν φτάνει που ο ελάχιστος χώρος που του παραχωρήθηκε “πνίγεται” ήδη από άλλες δραστηριότητες, που δεν ταιριάζουν με τον ανδριάντα;
Θα παρακαλούσα, λοιπόν, τον Δήμο, να αποδίδει μεγαλύτερη προσοχή στον ελευθερωτή ης Ελλάδος, να φροντίσει να του βρει θέση, εφάμιλλη εκείνης που απολαμβάνει ο Γεώργιος Καραϊσκάκης και να φροντίσει για τον εξωραϊσμό του περιβάλλοντος χώρου.
Τα μάρμαρα, που κάθε τόσο καταστρέφονται, θα τα φροντίσουμε εμείς, οι Αρκάδες του Πειραιώς.
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
Δημήτρης Καπράνος.

Απάντηση