Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κάθε Χριστούγεννα “απαγορεύεται” η θέαση του Θεόδ. Κολοκοτρώνη

Χωρίς κατηγορία στις 14/12/2015

Διαμαρτυρία Αρκάδων

Το δέντρο και ο Γέρος του Μοριά

Αγαπητοί συμπολίτες,
Δεν παρεμβαίνω ως στέλεχος του Συνδέσμου Αρκάδων Πειραιώς “Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”, τον οποίο ίδρυσε ο αείμνηστος δάσκαλος Χρήστος Καπράλος.
Παρεμβαίνω ως απλός Πειραιώτης, από Αρκάδα πατέρα και Μανιάτισσα μητέρα.
Η παρέμβαση-παράπονο έχει να κάνει με τη μεταχείριση της οποίας τυγχάνει ο ανδριάντας του στρατηλάτη Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, τον οποίο έχει χαρίσει στον Πειραιά ο Σύνδεσμός μας.
Αφήνοντας πίσω την απαράδεκτη, χωροταξικώς, τοποθέτησή του (στο “απόσκιο” της πλατείας Κοραή, έξω από την πόρτα του δημοτικού γκαράζ και πλάι στο μέγαρο-απολίθωμα) παραπονιέμαι διότι ο Δήμος, για μια εισέτι φορά, επέλεξε να “αποκρύψει” τον Κολοκοτρώνη, στήνοντας εκεί το “Χριστουγεννιάτικο δέντρο” του.
Δεν λέω, και ο Βενιζέλος καλός είναι και ο Κοραής το ίδιο. Αλλά γιατί επιλέγεται πάντα ο Κολοκοτρώνης για να “κρυφτεί” πίσω από το δέντρο;
Δεν φτάνει που ο ελάχιστος χώρος που του παραχωρήθηκε “πνίγεται” ήδη από άλλες δραστηριότητες, που δεν ταιριάζουν με τον ανδριάντα;
Θα παρακαλούσα, λοιπόν, τον Δήμο, να αποδίδει μεγαλύτερη προσοχή στον ελευθερωτή ης Ελλάδος, να φροντίσει να του βρει θέση, εφάμιλλη εκείνης που απολαμβάνει ο Γεώργιος Καραϊσκάκης και να φροντίσει για τον εξωραϊσμό του περιβάλλοντος χώρου.
Τα μάρμαρα, που κάθε τόσο καταστρέφονται, θα τα φροντίσουμε εμείς, οι Αρκάδες του Πειραιώς.
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
Δημήτρης Καπράνος.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: