Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

H Ηellenic Seaways σε ελληνοτουρκική εκδήλωση στη Σμύρνη

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 14/12/2015

Διευρύνει το δίκτυό της

H Ηellenic Seaways, η μεγαλύτερη ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία, έλαβε μέρος σε εκδήλωση, που συνδιοργάνωσαν στη Σμύρνη, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Εμπορικό Επιμελητήριο της Σμύρνης, με την υποστήριξη του Ελληνικού Προξενείου και του Ε.Ο.Τ.

Σκοπός της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων, ήταν να ενημερωθούν οι αρμόδιοι φορείς της γειτονικής χώρας  σχετικά με τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των επισκεπτών από  ένα πλήρες συγκοινωνιακό δίκτυο. Με αυτό τον τρόπο, οι επισκέπτες κατά  την είσοδο τους στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο θα έχουν τη δυνατότητα να προωθούνται και στα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου κ.α., στοχεύοντας  στην παράταση παραμονής στα νησιά και τη διασπορά του τουριστικού οφέλους και στα μικρότερα νησιά.

Εκ μέρους της Hellenic Seaways τονίστηκε ότι το υφιστάμενο πλέγμα των δρομολογίων της εξυπηρετεί τους επισκέπτες που φτάνουν στα ελληνικά νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και τους προωθεί στις Κυκλάδες, την Κρήτη, αλλά και την ηπειρωτική χώρα.

hellenic_seaways

Η εταιρεία εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για τη δημιουργία νέων γραμμών από τη Σμύρνη προς τα ελληνικά νησιά και τη Θεσσαλονίκη, εφ΄όσον ισχύσουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις στο λιμάνι της Σμύρνης γι΄αυτό το εγχείρημα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Σμύρνης υποσχέθηκε πως  θα καταβληθεί προσπάθεια απάλειψης των εμποδίων προκειμένου να αναπτυχθεί η δυνατότητα επισκεψιμότητας των τουριστών και από τις δύο πλευρές.

Σημειώνεται ότι, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα συνεδρίων του Επιμελητηρίου της Σμύρνης παρόντες ήταν η περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου, ο εκτελεστικός γραμματέας Νίκος Κωστόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος, εκπρόσωποι φορέων από το Βόρειο Αιγαίο, ενώ από τουρκικής πλευράς πέραν του συνδιοργανωτή προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου  Εκρέμ Ντεμιρτάζ παρευρέθηκαν οι δήμαρχοι Σμύρνης και Εφέσου, επαγγελματίες του τουρισμού κ.ά.

Απάντηση