Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Λαμπρή εκδήλωση για τα 90 χρόνια του Ολυμπιακού στο Δημοτικό Θέατρο

Χωρίς κατηγορία στις 15/12/2015

Από τον δήμο Πειραιώς 

Παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων της πόλης, αθλητών, παλαιμάχων και παραγόντων του αθλητισμού, ο δήμος Πειραιά τίμησε χθες με μια λαμπρή εκδήλωση, στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο, την 90χρονη πορεία τού Ολυμπιακού στην ελληνική  και διεθνή αθλητική σκηνή.

Σημαντική στιγμή στην εκδήλωση αποτέλεσε η βράβευση του προέδρου της «ΠΑΕ Ολυμπιακός» και δημοτικού συμβούλου Πειραιά Βαγγέλη Μαρινάκη  από τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, ως ελάχιστη αναγνώριση για τη μεγάλη κοινωνική προσφορά του Ολυμπιακού στην πόλη με το φιλανθρωπικό έργο, αλλά και τη διαρκή στήριξή του σε έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των Πειραιωτών.

Παράλληλα, η βράβευση από τον δήμαρχο Πειραιά του Σωκράτη Κόκκαλη, καθώς και οι βραβεύσεις από τον  Βαγγέλη Μαρινάκη στην μνήμη του Σταύρου Νταϊφά (το βραβείο παρέλαβε η εντεταλμένη εημοτική εύμβουλος Πολιτισμού Ειρήνη Νταϊφά) και του Νίκου Γουλανδρή (το οποίο θα παραλάβει εκπρόσωπος της οικογένειας του) αντικατοπτρίζουν την αναγνώριση της ξεχωριστής συμβολής τους στην οικοδόμηση του Ολυμπιακού με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα, αλλά και στις επιτυχίες που υπήρξαν επί της προεδρίας τους.

Από τη χθεσινή εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι βραβεύσεις στη ζωντανή ιστορία του Θρύλου που είναι οι παλαίμαχοι διαφόρων σπορ, όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ, το πόλο, η κολύμβηση και ο στίβος. Τις βραβεύσεις έκαναν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά Γιώργος Δαβάκης, ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Αγγελόπουλος και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι έχουν στο παρελθόν συνδεθεί με την ιστορική ομάδα της πόλης.

Επίσης,  βραβείο απονεμήθηκε στον επί σειρά ετών πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Λεωνίδα Θεοδωρακάκη, από τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Πέτρο Κόκκαλη, καθώς και της ομάδας πόλο Γυναικών για την κατάκτηση μέσα σ΄ ένα χρόνο δύο ευρωπαϊκών τίτλων από την πρώην βουλευτή και δημοτική σύμβουλο ταυρούλα Αντωνάκου.

Την λαμπρή εκδήλωση για τα 90 χρόνια του Ολυμπιακού πλαισίωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά, η οποία έπαιξε αγαπημένες μελωδίες.

Η εκδήλωση  για τα 90 χρόνια του Ολυμπιακού έκλεισε με τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης στο  Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου και στις προθήκες των καταστημάτων γύρω από το θέατρο, η οποία  περιλαμβάνει: πίνακες, γλυπτά, κατασκευές, φωτογραφίες, βίντεο, εγκαταστάσεις και θεατρικά περιβάλλοντα με το γενικό τίτλο: «Κόκκινο, θρύλε Θεέ μου…».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: