Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αρχίζει στις 18/12 το σημαντικό Φεστιβάλ Κιθάρας του Βόλου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 16/12/2015

Με 150 κιθαριστές!

Το  ιστορικότερο κιθαριστικό φεστιβάλ της Ελλάδας, διεξάγεται από 18-20 Δεκεμβρίου, στον Βόλο. Είναι η 31η διοργάνωση, από το 2000 και μετά, που άρχισε αυτός ο μοναδικός θεσμός, με δύο Φεστιβάλ κάθε χρόνο (χειμερινό – θερινό).

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Ωδείο Φουντούλη, με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών. Την καλλιτεχνική  διεύθυνσή  του, έχει  ο συνθέτης, σολίστ και καθηγητής κλασικής κιθάρας, Γιώργος Φουντούλης.  επίσημος  προσκεκλημένος  του φεστιβάλ, είναι ο Βαγγέλης Μπουντούνης, ο οποίος στην εναρκτήρια συναυλία του φεστιβάλ, θα διευθύνει την νεοϊδρυθείσα, Κιθαριστική Ορχήστρα Θεσσαλίας, αποτελούμενη από  κιθαριστές από όλη τη Θεσσαλίας. Σολίστ σε αυτή την μοναδική παραγωγή, θα είναι οι διεθνούς φήμης κιθαριστές, Στέλιος Γκόλγκαρης (φωτό) και Μιχάλης Σουρβίνος.

Συμμετέχουν ως προσκεκλημένοι 30 κορυφαίοι παιδαγωγοί και σολίστ της κιθάρας, όπως η Μάρω Ραζή, ο Βασίλης Μαστοράκης, ο Άγγελος Μπότσης, ο Ρόλαντ Χόφμαν από την Γερμανία, ο Σπύρος Τσιώλης, ο Δημήτρης Σβυντρίδης, ο Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος, η Γεωργία Παπαδάτου, ο Γιώργος Μιχαηλίδης, o Βασίλης Δίγκος, η Κατερίνα Καρυώτη κ.ά.

Εκτός της κιθαριστικής ορχήστρας, συναυλία θα δώσει και το εξαιρετικό μουσικό σύνολο Artguitaristas, υπό την διεύθυνση του μαέστρου και συνθέτη Πέτρου Ρίστα.

Οι βραδινές συναυλίες του Φεστιβάλ, θα δοθούν στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής, υπό την αιγίδα του δήμου Βόλου. Οι δε μεσημεριανές, τα σεμινάρια και οι διαγωνισμοί, θα γίνουν στον Πολυχώρο Τέχνης Ωδείου Φουντούλη.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: