Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Νέος αν. γεν. διευθυντής της ΓΔ Επικοινωνίας της ΕΕ, ο Μαργαρίτης Σχοινάς

ΕU στις 16/12/2015

Από σήμερα

Με χθεσινή απόφαση του Κολλεγίου των Επιτρόπων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή – στο πλαίσιο εσωτερικής αναδιοργάνωσης της ανώτατης διοίκησης – αποφάσισε να διορίσει από σήμερα, 16/12 τον Μαργαρίτη Σχοινά αναπληρωτή γενικό διευθυντή της γενικής διεύθυνσης Επικοινωνίας .

Ο κ. Σχοινάς, με μεγάλη πείρα σε θέματα κοινοτικών πολιτικών, ενημέρωσης και επικοινωνίας και με μακρόχρονη εμπειρία ως ανώτατο διοικητικό στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι σήμερα ο επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής Juncker.

Η σταδιοδρομία του είναι ιδιαίτερα πολυσχιδής: Μεταξύ άλλων έχει διατελέσει αναπληρωτής διευθυντής και διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου των πρώην επιτρόπων Λογιόλα ντε Παλάθιο και Μάρκου Κυπριανού, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και επικεφαλής του Γραφείου Αθηνών της ΓΔ Οικονομικών Υποθέσεων με αρμοδιότητα τον συντονισμό της Τεχνικής Βοήθειας από την ΕΕ στην ελληνική διοίκηση.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς αναλαμβάνει τις νέες του αρμοδιότητες παράλληλα με τις σημερινές. Στη νέα του θέση θα είναι υπεύθυνος για τη συνολική επικοινωνιακή πολιτική της Επιτροπής τόσο ως επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου, αλλά και με αρμοδιότητα για τη στρατηγική και εταιρική Επικοινωνία.

Απάντηση