Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Γκοτζαμάνικη” επίθεση στον Βασ. Οικονόμου – Πώς την περιγράφει ο ίδιος

ΕΛΛΑΔΑ στις 16/12/2015

Οι γνωστοί-άγνωστοι…

Αψυχολόγητη, αδικαιολόγητικη, αλλά με πολλά ερωτηματικά ήταν η τραμπούκικη επίθεση κατά του βουλευτή Βασίλη Οικονόμου. Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στον βουλευτή με τον ξυλοκόπησαν σε εστιατόριο των Εξαρχείων.

Να πώς περιγράφει στο protothema.gr , ο ίδιος ο Βασίλης Οικονόμου, την “γκοτζαμάνικα” επίθεση που δέχθηκε:

«Βρισκόμουν στο εστιατόριο και έτρωγα μαζί με άλλα δυο άτομα, ξαφνικά από το πουθενά, χωρίς να καταλάβω με πλησιάζει ένας άνδρας περίπου δυο μέτρα με κουκούλα και μου λέει είσαι ο Οικονόμου; Του λέω ναι και πριν προλάβω να ολοκληρώσω μου ρίχνει μια δυνατή μπουνιά στο κεφάλι και πέφτω από την καρέκλα στο πάτωμα. Πριν προλάβω να συνέλθω αφού το χτύπημα ήταν τόσο δυνατό που ζαλίστηκα, συνειδητοποιώ πως έχουν μαζευτεί γύρω μου τουλάχιστον δέκα άτομα με κουκούλες και κράνη με κλωτσούν και μου ρίχνουν μπουνιές σε όλο μου το σώμα».

Ο βουλευτής μη μπορώντας να αντιδράσει προσπαθούσε να καλύψει το κεφάλι του, ενώ οι θαμώνες του μαγαζιού τρομοκρατημένοι δεν μπορούσαν να τον σώσουν.

«Κάποια στιγμή σταμάτησαν να με χτυπούν και φεύγοντας άρχισαν να μου πετούν ποτήρια, πιάτα, πιρούνια και ό,τι έβρισκαν πάνω στα τραπέζια. Φεύγοντας μου φώναξαν, αν ξαναπατήσεις στα Εξάρχεια θα σε εκτελέσουμε».

Ο κ. Οικονόμου μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. «Δεν μπορώ να καταλάβω, ο κ. Τσίπρας νομοθετέι και η αντιπολίτευση τρώει ξύλο. Μια ο Κουμουτσάκος τώρα εγώ τι να πω αυτοί παίρνουν τις αποφάσεις για τα μνημόνια η αντιπολίτευση γρονθοκοπείται».

Ο κ. Οικονόμου είπε στο protothema.gr πως ποτέ δεν είχε ζήσει παρόμοιο περιστατικό, ενώ εξηγεί πως στα Εξάρχεια ζει και εργάζεται πάρα πολλά χρόνια. «Δεν ήμουν επισκέπτης στα Εξάρχεια, είναι η ζωή μου εκεί. Πιο πάνω από το μαγαζί έχω το γραφείο μου, είμαι στα Εξάρχεια πάνω από δέκα χρόνια, κάθε μέρα είμαι εκεί και δεν είχα κανένα πρόβλημα τώρα ξαφνικά θυμήθηκαν να μου βγάλουν διαταγή απαγόρευσης και με ξύλο. Εκτός από κουκούλες φορούσαν και γάντια για να μην αφήσουν ίχνη, αλλά αυτά τα γάντια βοήθησαν στα χτυπήματα ώστε να έχω λιγότερο πόνο».

Η σημερινή ημέρα βρίσκει τον κ. Οικονόμου στο σπίτι του, ενώ θα πάει και στη Βουλή αφου όπως είπε δεν μπορούσε να μην πάει στο κοινοβούλιο: «Πονάω αλλά δεν μπορώ να κάτσω σπίτι θα πάω και στη Βουλή και στο γραφείο μου».

Απάντηση