Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στο βορειοανατολικό Αιγαίο ξανοίγεται, εντός του 2016, η Hellenic Sea Ways

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 17/12/2015

Κι από άλλα λιμάνια…

Σύνδεση της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας με τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου επιχειρεί η Hellenic Sea Ways. Όπως ανακοίνωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αντ. Αγαπητός, θα δρομολογηθεί στη γραμμή Θεσσαλονίκης-Λήμνου -Μεστών Χίου το νέο απόκτημα της εταιρείας “Ionian Queen”, ενώ στα πλάνα για την ίδια περίοδο είναι και η γραμμή Καβάλας- Β. Αιγαίου.

Η εταιρεία, όπως ανακοινώθηκε, επιστρέφει στην κερδοφορία, με εφετινό τζίρο 23 .000.000 και κέρδη περί τα 3.000.000 ευρώ.

Ο κ. Αγαπητός αναφέρθηκε επίσης σε μελλοντικές επενδύσεις “από ίδια κεφάλαια ” και δεν απέκλεισε την αγορά νέων πλοίων, ενώ ανακοίνωσε ότι το “High speed 5” σχεδόν ανακατασκευάστηκε στην Πορτογαλία και θα δρομολογηθεί προσεxώς σtη γραμμή Ραφήνας-Κυκλάδων ως “Highs peed 7” με αποτέλεσμα η εταιρεία την επόμενη περίοδο να βρεθεί με δυο επιπλέον ταχύπλοες μονάδες.

Σχετικά με την πρόθεση του ομίλου Γκριμάλντι να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, ο Αντώνης Αγαπητός δήλωσε ότι κάτι τέτοιο είναι θετικό, αφού η εταιρεία έγινε πλέον ελκυστική, καθώς ανέταξε τα δάνειά της και τα εξυπηρετεί με σχετική άνεση.

Παράλληλα, η διοίκηση της εταιρείας αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον που έχει εκφράσει για τη δημιουργία ακτοπλοϊκής γραμμής από τη Σμύρνη προς τα ελληνικά νησιά και τη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι η HSW, προ ημερών παρουσίασε στους αρμόδιους φορείς της γειτονικής χώρας ένα πλήρες ακτοπλοϊκό δίκτυο, το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες και των δύο χωρών.

hsw

Τι είπε ακριβώς ο Αντώνης Αγαπητός:

Κερδοφορία / επενδυτικό πλαίσιο

  • Το 2015 ήταν μια επιτυχημένη χρονιά για την εταιρεία. Με σαφή στρατηγική και όραμα της διοίκησης, η εταιρεία έχει περάσει πλέον στην περίοδο κερδοφορίας με παράλληλη διευθέτηση του δανεισμού με βάθος χρόνου το 2022. Η Hellenic Seaways είναι από τις πρώτες εταιρείες που αναδιάρθρωσε δάνεια εν μέσω κρίσης και σήμερα πληρώνει ανταγωνιστικά επιτόκια σε συμφωνία με τις τράπεζες για αποπληρωμή του δανεισμού έως το 2022. Αυτό μας δίνει ασφάλεια για τα επόμενα χρόνια, ειδικά ως προς την ανάπτυξη της εταιρείας.
  • Μέσα σε μια τριετία η εταιρεία παρουσίασε βελτίωση περίπου 30 εκ. ευρώ στο EBITDA και πλέον προσελκύει το ενδιαφέρον σοβαρών επενδυτών.
  • Είμαστε πλέον σε θέση, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν, να χρηματοδοτούμε με ίδιες δυνάμεις το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα. Σκοπός είναι να δημιουργήσουμε νέες υπηρεσίες για το κοινό και να αναπτύξουμε νέους προορισμούς, σε περιοχές που δεν έχουν σημειώσει μεγάλη ανάπτυξη, όπως το Βόρειο και το Ανατολικό Αιγαίο.
  • Ήδη προχωρήσαμε στην αγορά του Ionian Queen που θα μετονομαστεί σε «Νήσος Σάμος» και θα δρομολογηθεί εντός του 2016. Αποτελεί ένα στολίδι για την ακτοπλοΐα με εξαιρετικές ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, με δυνατότητα φιλοξενίας 2000 επιβατών.
  • Σε επίπεδο ταχύπλοων, δεν προσανατολιζόμαστε σε νέες αγορές άμεσα, καθώς το νέο έτος θα δρομολογηθούν:
    • Το «Highspeed 5» το οποίο μετά από τις εργασίες ανακατασκευής θα είναι ένα εντελώς καινούριο πλοίο, θα μετονομαστεί σε «Highspeed 7» και θα πραγματοποιεί τα γνώριμα δρομολόγιά του από την Κρήτη στις Κυκλάδες.
    • Το «Hellenic Wind» που στο παρελθόν, ναυλωμένο σε ξένη εταιρεία, εκτελούσε δρομολόγια στην Πορτογαλία, το μετονομάζουμε σε Hellenic Highspeed και εισέρχεται σε τακτική δρομολόγηση από το λιμάνι της Ραφήνας προς Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Ίο, Θήρα.
  • Δημιουργούμε προοπτικές, τολμάμε και προχωράμε σε επενδύσεις που θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή προοπτική της εταιρείας και θα ενδυναμώσουν την ελληνική ακτοπλοΐα και το εθνικό τουριστικό προϊόν.

Δρομολόγια

  • H Hellenic Seaways δίνει έμφαση σε δρομολόγια και περιοχές με δυνατότητες ανάπτυξης όπως τα νησιά του Β. Αιγαίου.Το 2016 θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εξυπηρέτηση επιβατικού κοινού από την Βόρειο Ελλάδα, προκειμένου να συμβάλουμε στην ενίσχυση του εισερχόμενου τουρισμού από την περιοχή.
  • Η εταιρεία προγραμματίζει τη σύνδεση Μυτιλήνης-Λήμνου και Θεσσαλονίκης αλλά και Μυτιλήνης – Μεστών Χίου. Πιο αναλυτικά θα υπάρχουν 3 δρομολόγια ημερησίως από την Καβάλα και ένα από τη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα θα γίνονται 4 συνδέσεις της Καβάλας με τη Λήμνο
  • Με σαφές αναπτυξιακό πρόσημο συζητάμε με τις αρμόδιες αρχές της Ελλάδας και της Τουρκίας για τη διασύνδεση Σμύρνης και των νησιών του Β. Αιγαίου με τακτικά δρομολόγια

Κοινωνική προσφορά /μεταναστευτικό

  • Η Hellenic Seaways με έντονο το αίσθημα υπευθυνότητας και κοινωνικής προσφοράς είναι η μοναδική ακτοπλοϊκή εταιρεία που δρομολογεί τα πλοία της δωρεάν, χωρίς καμία επιδότηση από την Πολιτεία για τη μεταφορά μεταναστών/προσφύγων, χωρίς καμία διάκριση, με τον ίδιο ναύλο που ισχύει για όλους τους επιβάτες.
  • Η εταιρεία συνεργάζεται με ανθρωπιστικές ΜΚΟ για την αντιμετώπιση των όποιων δυσκολιών αντιμετωπίζουν οι μετανάστες/πρόσφυγες και για τη μέγιστη δυνατή ανακούφισή τους.
  • Η εταιρεία στηρίζει έμπρακτα τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται, με ιδιαίτερη έμφαση στα ακριτικά νησιά αναγνωρίζοντας το ρόλο των κατοίκων στην ανάπτυξη της εγχώριας ακτοπλοΐας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: