Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

70 προσφυγόπουλα σε εκδήλωση της Βουλής για τα Χριστούγεννα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 18/12/2015

Τη Δευτέρα 21/12

Ανοίγοντας τις πόρτες της στην κοινωνία, ιδιαίτερα σε ανθρώπους και ομάδες που δοκιμάζονται από τα μεγάλα προβλήματα και τις πολλαπλές κρίσεις της εποχής μας, η Ελληνική Βουλή εκπέμπει μηνύματα φιλίας, κατανόησης, αλληλεγγύης, εθελοντισμού, ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των θεσμών, προς τις πιο ευαίσθητες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι τα παιδιά που βρέθηκαν ασυνόδευτα και απροστάτευτα στο δρόμο της προσφυγιάς.

Τους μικρούς πρόσφυγες θα υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Βουλής  Νικ. Βούτσης, μαζί με παιδιά από το βρεφονηπιακό σταθμό της Βουλής αλλά και μεγαλύτερα παιδιά εργαζομένων στο Κοινοβούλιο, που θα τραγουδήσουν παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Εκεί θα υπάρχει και το Δέντρο των Ευχών όπου τα παιδιά, μαζί με συνομήλικούς τους από σχολείο της Αθήνας, θα γράψουν και θα κρεμάσουν τις δικές τους ευχές, τις δικές τους επιθυμίες.

Μια απορία: Επειδή η πλειονότητα των προσφύγων δεν είναι χριστιανοί, αλλά μουσουλμάνοι, μήπως η συμμετοχή των προσφυγόπουλων σε μία γιορτή της Χριστιανοσύνης  εκληφθεί ως προσπάθεια προσηλυτισμού; Λέμε…

Στη συνέχεια, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πολυβραβευμένη ταινία «Το αγόρι και ο κόσμος» του Βραζιλιάνου σκηνοθέτη Αλέ Αμπρέου, σε αίθουσα του Κοινοβουλίου. Η ταινία και ο εξοπλισμός προβολής είναι προσφορά της εταιρείας “Νεανικό Πλάνο – Δημιουργική Ομάδα για την Οπτικοακουστική Επικοινωνία και Έκφραση των Νέων Ανθρώπων“.

Μετά το μεσημεριανό φαγητό, τα παιδιά θα επισκεφθούν το βρεφονηπιακό σταθμό της Βουλής, που θα έχει μετατραπεί –ειδικά για τη μέρα αυτή– σ’ ένα εργαστήρι παράλληλων δημιουργικών δραστηριοτήτων, με μουσικοκινητική δράση και κατασκευές, εικαστικά και ζαχαροπλαστική χριστουγεννιάτικων γλυκών υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση των παιδαγωγών του.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται, επίσης, ξενάγηση των παιδιών στην έκθεση και σε άλλους χώρους του Κοινοβουλίου από το Ίδρυμα της Βουλής, ενώ οι δραστηριότητες θα ολοκληρωθούν με περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας με το τρενάκι.

Απάντηση