Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

ΝΔ: Τα εκλογικά τμήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό – Έως τις 7 μμ οι κάλπες

ΕΛΛΑΔΑ στις 20/12/2015

Αποτελέσματα στις 11 μμ

Με νέο αρχηγό θα “ξυπνήσει” αύριο η Νέα Δημοκρατία. Οι κάλπες άνοιξαν και η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως τις 7 μμ, ενώ τα αποτελέσματα αναμένονται γύρω στι;ς 11 μμ.

Υποψήφιοι πρόεδροι είναι (αλφαβητικά) οι κ.κ. Γεωργιάδης, Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης, Τζιτζικώστας και κοινή διαβεβαίωση των τεσσάρων είναι η ενότητα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Σε περίπτωση που κανείς εκ των υποψηφίων δεν εξασφαλίσει το 50% των ψήφων, τότε, βάσει καταστατικού, προβλέπεται δεύτερος γύρος μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψηφίων.

Στην περίπτωση που χρειαστεί επαναληπτική εκλογή, αυτή θα διεξαχθεί στις 10 Ιανουαρίου και θα αφορά μόνον όσοι ψηφίσουν στον πρώτο γύρο, οι οποίοι και θα πρέπει να προσέλθουν στα ίδια ακριβώς εκλογικά τμήματα που επέλεξαν και στον πρώτο γύρο.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις σημερινές εκλογές θα πρέπει να μεταβούν σε όποιο εκλογικό τμήμα επιθυμούν, υπό την προϋπόθεση ότι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ψηφοφόρων του υπουργείου Εσωτερικών και οπωσδήποτε θα πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα, ενώ θα καταβάλλουν ποσόν 3 ευρώ, ως κόστος εγγραφής-συμμετοχής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας οι πολίτες εκείνοι που επιθυμούν να ψηφίσουν θα συμπληρώσουν και θα υπογράψουν αίτηση με την οποία θα εγγράφονται, ουσιαστικά, μέλη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Τα δεδομένα που θα συλλέγουν θα παραμείνουν, επί 48ωρο, στους server της Vodafone και, εν συνεχεία, βάσει νομοθεσίας, θα καταστραφούν-διαγραφούν.

Νωρίτερα, όμως, θα τα έχει ζητήσει η ΝΔ, καθώς από αυτά τα αρχεία θα δημιουργηθούν-επικαιροποιηθούν τα μητρώα μελών του κόμματος. Μάλιστα, οι ψηφοφόροι υπογράφουν ότι αποδέχονται την επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων από τη ΝΔ, βάσει του νόμου.

>>> Τα εκλογικά τμήματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: