Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εγκρίθηκαν τα δρομολόγια του “Νήσος Σάμος” της HSW, για το Β.Α. Αιγαίο

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 21/12/2015

Από τον Ιούνιο

Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ενέκρινε ομόφωνα το αίτημα της Hellenic Seaways για την δρομολόγηση του ΕΓ/ΟΓ “Νήσος Σάμος” (πρώην “Ionian Queen”) στις γραμμές Πειραιάς-Μεστά Χίου-Μυτιλήνη-Λήμνος-Θεσσαλονίκη.

Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν τον προσεχή Ιούνιο ενώ οι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία ταξιδιού καθώς το  ΕΓ/ΟΓ “Νήσος Σάμος”, με ταχύτητα 22 κόμβων και δυνατότητα μεταφοράς 2.200 επιβατών, 700 ΙΧ ή 125 φορτηγών έως και 16 μέτρων και 60 ΙΧ διακρίνεται για τις υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις,  που προσφέρουν άνεση και πολυτέλεια.

Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα νέο πλέγμα δρομολογίων με νέες μοναδικές δυνατότητες συνδυασμού προορισμών που θα τονώσουν το τουριστικό ενδιαφέρον και την κίνηση των επιβατών από τη Βόρεια Ελλάδα, δημιουργώντας επιπλέον προοπτικές ανάπτυξης για τις τοπικές οικονομίες.

Στην συνεδρίαση παρέστη και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης, ο οποίος χαιρέτισε την πρόθεση της Hellenic Seaways για την έναρξη του νέου δρομολογίου ως απαρχή της άρσης απομόνωσης του δεύτερου λιμανιού της χώρας από ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Στο πλαίσιο της έγκρισης των νέων δρομολογίων ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaways κ. Αγαπητός (φωτό) δήλωσε σχετικά:

hellenic seaways logo«Εκφράζω την ικανοποίησή μου προς την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την άμεση ανταπόκριση στη νέα επιχειρηματική προσπάθεια της Εταιρείας μας. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την έναρξη των δρομολογίων του νέου αποκτήματος της εταιρείας, του «Νήσος Σάμος», που καλείται να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στη διασύνδεση των νησιών του Βορείου Αιγαίου με το λιμάνι των Μεστών της Χίου και  τη Θεσσαλονίκη. Το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας αποκτά ξανά ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, ενισχύοντας τις προοπτικές για τον τουρισμό, ενώ αναμένουμε την ανάλογη ανταπόκριση για την εμπορική αποτύπωση αυτής της πρωτοβουλίας και τη διατήρησή της».

Απάντηση