Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το όνομα του “πρύτανη των ασφαλειών” στο αμφιθέατρο της Interamerican

Χωρίς κατηγορία στις 21/12/2015

Ειδική εκδήλωση

Με αφορμή την ονοματοδοσία της αίθουσας του αμφιθεάτρου των κεντρικών γραφείων της Interamerican σε “Αλέξανδρος Ταμπουράς”, η εταιρεία οργάνωσε προχθές μία διαφορετικού ύφους, υψηλού ασφαλιστικού ήθους και πολιτισμού εκδήλωση αναφοράς στη μνήμη του ευπατρίδη και “πρύτανη των ασφαλειών” – αυτός ήταν ο χαρακτηρισμός τιμής και καθολικής αποδοχής από το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς που συνόδευε τον Αλέξανδρο Ταμπουρά εν ζωή.

Η εταιρεία ανέδειξε, κατά την εκδήλωση, την πολυσχιδή προσωπικότητά του, καθώς και την καθοριστική συμβολή του στην εξέλιξη της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα για περίπου μισό αιώνα.

Ο Γιώργος Κώτσαλος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Interamerican, αναφερόμενος στην ιδιαίτερη ακτινοβολία του Αλέξανδρου Ταμπουρά, υπογράμμισε την ευρυμάθεια, τον κοσμοπολιτισμό, τις καινοτόμες επιλογές, τις εμπειρίες, τη διεισδυτική αντίληψη και κρίση του, που τον καθιστούσαν διακριτό και συνόδευαν τις πρωτοποριακές για την εποχή του κινήσεις, με τις οποίες άνοιξε δρόμους στις ασφάλειες.

interam Tampouras1

Τη μνήμη του Αλέξανδρου Ταμπουρά και την πρωτοβουλία της διοίκησης της εταιρείας τίμησαν με την παρουσία τους πρόσωπα που έχουν διακριθεί και συνεργαστεί κατά περιόδους μαζί του, στελέχη της σημερινής αγοράς, φίλοι του από την κοινωνική ζωή, πρόσωπα με θεσμικές ιδιότητες με τα οποία είχε συνδεθεί στις πληθωρικές δραστηριότητές του, καθώς και μέλη της οικογενείας του.

Προβλήθηκαν σε βίντεο αναμνήσεις και αναφορές φίλων, με το σχόλιο της εγγονής του Χρυσής Ταμπουρά να προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση και συγκίνηση. Στο ταξίδι των αναμνήσεων, ο ηθοποιός Μελέτης Γεωργιάδης διάβασε ανέκδοτα αποσπάσματα απομνημονευμάτων του Αλέξανδρου Ταμπουρά, ενώ τη θεματική οργάνωση και την παρουσίαση επιμελήθηκαν δύο άνθρωποι που είχαν στενή και μακρά προσωπική σχέση μαζί του, η εκδότρια του περιοδικού «Ιδιωτική Ασφάλιση» Μαρίνα Δρακάτου και ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων και εταιρικής υπευθυνότητας της Interamerican Γιάννης Ρούντος, με την τεχνική υποστήριξη στα βίντεο του Κωστή Σπύρου.

Στην επιγραφή, που δεσπόζει στην είσοδο του αμφιθεάτρου των κεντρικών γραφείων της εταιρείας, κάτω από το όνομα και την προσωπογραφία του έχουν αποτυπωθεί στίχοι από την “Ιθάκη” του Κ. Π. Καβάφη, που εκφράζουν την ευγένεια της φιλοσοφικής και δημιουργικής προσέγγισης που είχε ο Αλέξανδρος Ταμπουράς στις συναρπαστικές -σχεδόν μυθιστορηματικές- καταστάσεις που έζησε.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: