Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εποικοδομητική συνάντηση Σταθάκη -Τσακαλώτου με τον πρόεδρο της ΕΤΕπ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΑΓΟΡΑ στις 21/12/2015

Για επενδύσεις

Οι υπουργοί Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης και υπηρεσιακοί παράγοντες, συναντήθηκαν σήμερα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Werner Hoyer και τους επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΤΕπ στην Ελλάδα.

Ο κ. Hoyer τόνισε ότι η ΕΤΕπ εργάζεται εντατικά για τη χώρα μας σε μια προσπάθεια αναζήτησης επενδύσεων, μέσα από το πακέτο Γιούνκερ και άλλων ευρωπαϊκών επενδυτικών προγραμμάτων για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της τεχνολογίας και της έρευνας. Μάλιστα για την επίτευξη των στόχων της, η τράπεζα αναβαθμίζει το γραφείο της στην Αθήνα, συστήνοντας ομάδα που θα ασχολείται αποκλειστικά με την Ελλάδα, και η οποία θα αναλάβει να ανανεώσει τις σχέσεις της με τις ελληνικές τράπεζες και να διερευνήσει τις προοπτικές που ανοίγονται για επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα. Επικεφαλής αυτής της ομάδας θα είναι ο Nicholas Jennett.

Ο κ. Σταθάκης καλωσόρισε την πρωτοβουλία της ΕΤΕπ και επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει πολλές παράλληλες πρωτοβουλίες στον τομέα αυτόν, στις οποίες περιλαμβάνεται η μετεξέλιξη του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) σε έναν φορέα-ομπρέλα για τη διαχείριση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, καθώς και η διεύρυνση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου (IFG) για τη χρηματοδότηση του μετοχικού κεφαλαίου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2016, θα έχει ετοιμαστεί ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα και αναφέρθηκε επίσης στο υπό ίδρυση Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας.

Τέλος, επεσήμανε την ανάγκη συντονισμού όλων των φορέων και θεσμών ώστε να διευκολυνθούν οι επενδυτικές προσπάθειες της χώρας.

Απάντηση