Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εγκαινιάζεται το γήπεδο Καμινίων – Ούτε… λέξη για το γήπεδο του Εθνικού Πειραιώς

FLASH στις 23/12/2015

Σήμερα στις 5 μμ

Εγκαινιάζεται σήμερα στις 5 μμ το επί της οδού Αμοργού Δημοτικό Γήπεδο Καμινίων, από τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και τον δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σε ανακοίνωση της διεύθυνσης Επικοινωνίας του δήμου Πειραιά αναφέρεται: «Μετά από προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής τον τελευταίο χρόνο, το Δημοτικό Γήπεδο Καμινίων, ανήκει πλέον εξ ολοκλήρου στον Δήμο Πειραιά, ξεκαθαρίζοντας με αυτό τον τρόπο το ιδιοκτησιακό καθεστώς το οποίο μέχρι σήμερα ήταν ασαφές». Και:

«Από τη στιγμή που ήρθε στην κυριότητα του Δήμου, ανακατασκευάστηκε πλήρως από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, προκειμένου τα αθλητικά σωματεία της πόλης αλλά και οι δημότες να αθλούνται σε ένα λειτουργικό, σύγχρονο και ασφαλές Δημοτικό Γήπεδο».

Κάθε έργο για τον Αθλητισμό, οπωσδήποτε αποτελεί θεάρεστη πράξη και αν μιλάμε για τον Πειραιά, που δεν έχει αφεθεί ούτε μέτρο ελεύθερος χώρος, πρόκειται για πράξη… ηρωική!

Όμως, δεν επιδεικνύεται η ίδια ευαισθησία με την περίπτωση του «απόκληρου» Εθνικού Πειραιώς. Την ιστορική ομάδα που από τότε που έχασε το «Καραϊσκάκη» όλο τις τάζονται γήπεδα και δεν βλέπει ούτε… γήπεδο 5Χ5 στα Βοτσαλάκια!

Η αδιαφορία που υπάρχει (χρόνια τώρα!) στο δημαρχιακό μέγαρο της πλατείας Κοραή, όπως δείχνουν τα πράγματα, έχει επιδεινωθεί και αυτό δεν είναι καθόλου θετικό στοιχείο για την εξέλιξη του πειραϊκού αθλητισμού. Εκτός και εάν η έννοια «αθλητισμός» θεωρείται πλέον ξεπερασμένη και έχει αντικατασταθεί από την «ομαδοποίηση».

Τέλος, ας σημειωθεί πως αποτελεί τιμή για μία αθλητική ομάδα να προσφέρει στην πόλη της, όπως π.χ. η πλήρης ανακατασκευή του γηπέδου Καμινίων από την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Αντίθετα τιμή για μία πόλη είναι να προσφέρει εκείνη στον αθλητισμό! Και ένα κρίμα για ένα δήμο (με τόσο υψηλά δημοτικά τέλη!) να εξαρτάται από χορηγίες…

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: