Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Από σήμερα “κλικ” για συμμετοχή στον διάλογο για μεταρρυθμίσεις στην Παιδείας

ΕΠΙΣΤΗΜΗ στις 24/12/2015

Με δημόσια ενημέρωση

Τον δικό του ιστότοπο έχει από σήμερα, Τετάρτη 23/12, ο Εθνικός και Κοινωνικός Διάλογος για την Παιδεία. Στον ιστότοπο (http://dialogos.minedu.gov.gr) προσκαλούνται οι πολίτες να καταθέσουν προτάσεις, συγκροτημένες και κατά το δυνατόν τεκμηριωμένες, οι οποίες μπορούν να αφορούν πλευρές, επί μέρους ζητήματα ή την εκπαιδευτική διαδικασία στο σύνολό της. Επίσης, προσφέρεται, για πρώτη φορά, η δυνατότητα στους πολίτες να συμβουλευτούν τα πορίσματα των προηγούμενων διαλόγων και επιτροπών εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων.

Εξ άλλου, από τον Ιανουάριο, θα αρχίσει σειρά δημόσιων συζητήσεων για τα προβλήματα της εκπαίδευσης συνολικά. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, το πρόγραμμα των συζητήσεων αυτών και η πορεία των εργασιών της Επιτροπής του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία θα ανακοινώνονται με δελτία Τύπου που θα εκδίδονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα.

«Η επιτυχία των μεταρρυθμίσεων θα κριθεί από την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων τους, και από τη δημιουργική συμμετοχή τους», αναφέρει σε σχετικό μήνυμά του ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης.

Απάντηση