Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σήμερα το “ύστατο χαίρε” για τον Ντάνο Λυγίζο στο Κοιμητήριο Ζωγράφου…

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 28/12/2015

Στις 2 μμ

Σήμερα στις 2 μμ κηδεύεται από τον Ι.Ν. των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στου Ζωγράφου, ο Ντάνος Λυγίζος, που έκλεισε τα μάτια του το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης – παραμονή Χριστουγέννων.

Με την απώλεια του Ντάνου Λυγίζου πενθούν το ελληνικό Θέατρο και η ελληνική τηλεόραση, για το ήθος, τις γνώσεις και την ποιότητα του ανθρώπου που έκρυβε μέσα του. Μπορεί να μην γνώρισε τις επαίνους από τον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά τις γνώρισε προ ετών ως ιστιοπλόος σε αγώνες στα Ιόνια νησιά! Άλλωστε ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για “στρας”…

Παλιός και επί σειρά ετών συνεργάτης του υπήρξε ο Νίκος Μαστοράκης, ο οποίος έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:

«Ανήμερα Χριστούγεννα διάλεξε ο Ντάνος Λυγίζος για το τελευταίο του ταξίδι. Ήταν σαν να λέει “χα, κορόιδα, δεν έχετε χιούμορ, ακόμη και στις γιορτές πεθαίνουν οι άνθρωποι για να γλυτώσουν τις κρυοκ@λες ευχές.” Η θα έλεγε “ρε σεις, είμαι τζαμπατζής, τόσα έλκηθρα περνάνε, ας πάρω ένα για τον άλλο κόσμο.” Ήταν πολύ καιρό ανήμπορος σε γηροκομείο που το είχε ο ίδιος επιλέξει και τις τελευταίες μέρες στο νοσοκομείο. με αναπνευστικό πρόβλημα. Μέχρι τα 77 του, έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του μέσα στο χιούμορ, πλακατζής ο ίδιος, καλός χωρατατζής και πολύ πειστικός στον ρόλο του sidekick που του έδωσα από τις πρώτες τηλεοπτικές μέρες του στο Super Bingo, στην παρουσίαση του Candid Camera με τη Μπετυ, στο “Ένα Κουτί Γεμάτο Θαύματα,” με τον Γιώργο Μούτσιο, σαν παρτνερ της Ελένης Ράντου στο “Όχι τα Νέα του ΑΝΤ1 .” Για να τον γνωρίσετε οι νεότεροι και να τον θυμηθείτε όσοι είχατε γελάσει μαζί του, να ένα link από το μουσικό σπέσιαλ “Να τα ξαναπούμε” που παρουσίασε μαζί με τη Μπετυ. Ευκαιρία να δείτε πώς κάναμε μουσικά σώους τον καιρό που δεν υπήρχε μια και τα σκηνικά γίνονταν με τα φτηνότερα υλικά».

Καλό ταξίδι Φίλε μου…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: