Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Διατακτικές και χρήματα σε άπορους δημότες και κατοίκους του Πειραιά

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 01/01/2016

Από την ΚΟΔΕΠ

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟΔΕΠ) διένειμε διατακτικές και χρηματικά βοηθήματα σε οικονομικά αδυνάτους δημότες και κατοίκους της πόλης,  τα οποία προήλθαν από τα έσοδα του Χριστουγεννιάτικου Bazaar Βιβλίου του ρ/σ «Βήμα FM 99,5», που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στον Πειραιά, λίγο πριν τις γιορτές

Η επιλογή των δικαιούχων, που υποστηρίζονται από την ΚΟΔΕΠ, έγινε με κριτήρια, μεταξύ άλλων, όπως το ύψος του εισοδήματος, τα προβλήματα υγείας, την οικογενειακή κατάσταση και τις εν γένει ανάγκες διαβίωσης.

Η συνολική αξία των διατακτικών και των  χρηματικών βοηθημάτων, που δόθηκαν σε άπορους δημότες και κατοίκους Πειραιά είναι 109.350 ευρώ.

Συγκεκριμένα:

  • Διατακτικές σε 278 δικαιούχους, συνολικής αξίας 62.700 ευρώ.
  • Χρηματικά βοηθήματα σε 130 οικογένειες, από 300 ευρώ στην καθεμία και σε 51 μοναχικούς από 150 ευρώ στον καθένα. Το σύνολο των χρηματικών βοηθημάτων είναι 46.650 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι 3.000 ευρώ δόθηκαν για το Γεύμα Αγάπης που πραγματοποιήθηκε από την ΚΟΔΕΠ το Πάσχα για τους άπορους. Το υπόλοιπο ποσόν θα διατεθεί σε αντίστοιχες ενέργειες, για τη βοήθεια άπορων συμπολιτών μας.

Απάντηση