Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τιμητική διάκριση στον δήμαρχο Πειραιά από τον πρόεδρο του ΕΒΕΠ

Χωρίς κατηγορία στις 12/01/2016

Και κοπή πίτας

Τιμητική διάκριση απονεμήθηκε χθες στον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, από τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) Βασίλη Κορκίδη, με αφορμή τη συμπλήρωση 180 ετών από την ίδρυση του δήμου Πειραιά, καθώς και για την 72η επέτειο από τον βομβαρδισμό της πόλης τον Ιανουάριο του 1944.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της κοπής πίτας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και των παραγωγικών φορέων της πόλης, στο Μέγαρο του Ε.Β.Ε.Π.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, είπε:

«Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά. Αισθάνομαι μεγάλη τιμή, που παραλαμβάνω αυτή την τιμητική πλακέτα για τα 180 χρόνια του δήμου Πειραιά.
Θέλω να πιστεύω και ελπίζω ότι παρά τις δυσκολίες της χώρας και της πόλης, στον επόμενο εορτασμό, θα έχουμε έναν καλύτερο Πειραιά και θα έχουμε επιλύσει πολλά από τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν.
Είναι μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα. Θα ήθελα να προσθέσω ότι ακούω – και είναι λογικό, θεμιτό και υποχρεωτικό – να υπάρξουν παραινέσεις στην εκάστοτε κυβέρνηση και κριτική. Πιστεύω πως θα πρέπει παράλληλα όμως, ο καθένας από εμάς να κάνει την αυτοκριτική του.
Αν θέλουμε – όπως λέει η πλειοψηφία – να παραμείνουμε στην Ευρώπη, πέρα από την κυβέρνηση η οποία πρέπει να κάνει το σωστό και αυτά για τα οποία ψηφίστηκε και υποσχέθηκε, οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε και εμείς οι ίδιοι.
Είμαι Δήμαρχος στον Πειραιά σχεδόν 1,5 χρόνο και αντιλαμβάνομαι – όπως προείπε και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων – ότι κανείς μόνος του δεν μπορεί. Ο όποιος δήμαρχος, αν δεν έχει δίπλα του, τη κεντρική διοίκηση, την περιφέρεια, τις παραγωγικές τάξεις, εκπροσώπους όλων των φορέων και κυρίως τους δημότες στο πλάι για να αλλάξουμε μια πόλη, πόσο μάλλον μια χώρα, δεν θα γίνει δυστυχώς εφικτός ο στόχος.

Θέλω να πιστεύω πως σιγά – σιγά και μέσα από την κρίση την οποία περνάμε – και θα σταθώ σε μια κουβέντα του Πειραιώτη υπουργού κ. Δρίτσα που είπε ότι απελευθερώνονται δυνάμεις αλληλεγγύης, συνέργειας, δυνάμεις που δεν είχαμε δει στη χώρα –  πως πρέπει να παραμένουμε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε και τουλάχιστον για την πόλη μας αλλά και για τη χώρα θα υπάρξει ένα καλύτερο αύριο».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: