Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνωστισμός… από Ρώσους τουρίστες το καλοκαίρι, εάν καταργηθεί η βίζα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 15/01/2016

Χάριν της… Τουρκίας!

Η Ελλάδα, η Κύπρος, η Βουλγαρία και το Ισραήλ μπορούν να αυξήσουν το 2016 τις αφίξεις Ρώσων τουριστών, εφ΄ όσον, όπως διαφαίνεται, η Τουρκία τεθεί εκτός αγοράς, δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια του Συνδέσμου Tour Operators της Ρωσίας (ATOR) Maya Lomidze. “Αν και είναι δύσκολο να προβλέψουμε την θερινή περίοδο του 2016, οι τιμές για το καλοκαίρι θα γίνουν γνωστές το Φεβρουάριο…“, συμπλήρωσε.

Αναμένουμε ότι η Τουρκία εφέτος δεν θα είναι στην αγορά. Ως εκ τούτου, θα αυξηθεί η ζήτηση σε εναλλακτικούς προορισμούς ανάλογα με την τιμή των υπηρεσιών και το καθεστώς θεωρήσεων.

Η Ελλάδα έχει μια καλή ευκαιρία να προσελκύσει περισσότερους Ρώσους, όμως, χρειάζεται βίζα. Εάν δεν λάβει κάποια μέτρα για την απλοποίηση του καθεστώτος θεωρήσεων θα χάσει αυτή την ευκαιρία” δήλωσε η Maya Lomidze.

Μερίδιο από την πίτα των Ρώσων που πήγαιναν στην Τουρκία μπορεί να διεκδικήσει και η Κύπρος, βρίσκεται στην ίδια περιοχή της Μεσογείου και έχει συγκρίσιμες τιμές με την Τουρκία.

Θετικές προοπτικές υπάρχουν και για τη Βουλγαρία, όπου δεν χρειάζεται θεώρηση με δακτυλικά αποτυπώματα, καθώς και για το Ισραήλ, χάρη στις εκπληκτικές δράσεις του υπουργείου Τουρισμού της χώρας, είπε η κυρία Lomidze.

Επίσης σημείωσε ότι τα ρωσικά θέρετρα ανακοίνωσαν το Δεκέμβριο αύξηση τιμών για το καλοκαίρι του 2016, με την προσδοκία ότι οι Ρώσοι θα πάνε σε αυτά, λόγω της κατάστασης.

Η διαμονή στα θέρετρα της Μαύρης Θάλασσας έχει αυξηθεί κατά 20-30% και εάν αυτή η αύξηση διατηρηθεί οι Ρώσοι δεν θα ταξιδέψουν εκεί,Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι μια αύξηση τουλάχιστον κατά 15% είναι αναπόφευκτη, λόγω του πληθωρισμού.

Μόνο ο έντονος ανταγωνισμός μεταξύ των οργανωτών περιηγήσεων στο εσωτερικό της χώρας μπορεί να ωθήσει σε μείωση τιμών και αυτό θα είναι καλό για την αγορά, πρόσθεσε Maya Lomidze.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: