Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ένα “άλλον” Πειραιά βρήκε η Δημοτική Αστυνομία – Άρχισε το κόψιμο κλήσεων

Χωρίς κατηγορία στις 17/01/2016

Μη μας “γράψετε”…

Pantelis Xanthidis1

Του Παντελή Ξανθίδη

Εν δράσει και πάλι από χθες η Δημοτική Αστυνομία του Πειραιά και τα στελέχη της άρχισαν να κυκλοφορούν με τα μπλοκάκια στους δρόμους, θέτοντας ως προτεραιότητα τις ράμπες αναπήρων και τις διαβάσεις πεζών.

Καιρός ήταν για να λιγοστέψουν τα «γαϊδούρια» και να μπει -όσο το δυνατόν- κάποια τάξη στο κυκλοφοριακό κυρίως των… πεζών!

Τα έργα του τραμ και του μετρό, όπως και η αλόγιστη μετατροπή των αρτηριών σε μονόδρομους έχουν δημιουργήσει ένα αλαλούμ στην πόλη, το οποίο κάθε μέρα όλο και χειροτερεύει, επειδή αυτές οι «κατάρες» έχουν σύμμαχό τους την κυρία… Αυθαιρεσία.

Η Δημοτική Αστυνομία με την επιστροφή της, δεν βρήκε την πόλη όπως την άφησε, αλλά βρήκε έναν Πειραιά αγνώριστο και αφιλόξενο, όπου ο κάθε «μάγκας» κάνει ό,τι του καπνίσει!

Έτσι, το έργο που αναλαμβάνει η Δημοτική Αστυνομία είναι αρκετά δύσκολο, «άχαρο», αλλά και ίσως… επώδυνο, εάν τα στελέχη της λειτουργήσουν κάπως με περισσότερο «φαντασία», σε περιπτώσεις «καραμπινάτες» όπως για πεζοδρόμια και οδοστρώματα που καταλαμβάνονται από καταστηματάρχες για την πραμάτεια τους…

Βέβαια υπάρχουν και οι «αμαρτωλοί» πεζόδρομοι, όπου η παραβατικότητα «χτυπάει κόκκινο»!

Εκεί η αρμοδιότητα της Δημοτικής Αστυνομίας, ίσως είναι περιορισμένη, διότι θα την αφορούν μόνον τα πάρκινγκ αυτοκινήτων και οι διελεύσεις δικύκλων και όχι κάποιες πέργκολες και κάποια τραπεζοκαθίσματα. Εκτός και αν υπάρχει εξ άνω βούληση και γνώση ότι σε κάθε πεζόδρομο πρέπει να υπάρχει χώρος ώστε να επιτρέπεται η διέλευση πυροσβεστικού οχήματος…

Τέλος πάντων… Το ότι άρχισε να λειτουργεί η Δημοτική Αστυνομία στον Πειραιά, είναι κάτι τι θετικό και όλοι πρέπει να σταθούν αρωγοί στο έργο της. Αρκεί, η εν λόγω δημοτική υπηρεσία να λειτουργεί υποδειγματικά.

Από την πλευρά του ο Τ/Π θα συμπαρασταθεί στη Δημοτική Αστυνομία, δημοσιοποιώντας το έργο της. Όχι μόνον ως αρωγός αλλά και ως καταγγέλλων! Κι ας μην κατηγορηθεί για… παρενόχληση!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: