Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πραγματοποιείται αύριο ο 2ος Διαγωνισμός Θαλάσσιας Οικονομίας “BlueGrowth”

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 18/01/2016

Στη ναυτιλιακή Λέσχη

Ο διαγωνισμός θαλάσσιας οικονομίας «BlueGrowth II», γίνεται πλέον θεσμός και αύριο Τρίτη 19/1, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη διοργάνωση, από τις 16.30 έως τις 21.00, στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά (Ακτή Μιαούλη 51), την οποία διοργανώνει η ομάδα του Blue Growth,  με την υποστήριξη του δήμου Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι ο 1ος Διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2014, έδωσε την ευκαιρία σε 9 υποψηφίους, από τους συνολικά 30 που υπέβαλαν αίτημα συμμετοχής, να παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες τους για την ενίσχυση της «Μπλε Οικονομίας» ενώπιον συμβουλίου ειδικών του χώρου της Ναυτιλίας.

Ο κάθε ένας από τους τρεις τελικούς νικητές κέρδισε το έπαθλο των 5.000 ευρώ καθώς και τη συμμετοχή σε πρόγραμμα υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων (incubation) από την Αειφορία, για τρεις μήνες.

Εφέτος, η διοργάνωση εξελίσσεται και ωριμάζει περισσότερο, αναβαθμίζοντας την ποιότητα,  τόσο στην επιλογή των υποβαλλόμενων προτάσεων, όσο και στη διαδραστικότητα και αμεσότητα της επικοινωνίας των υποψηφίων με τους Συμβούλους.

Οι υποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στην κριτική επιτροπή που αποτελείται κυρίως από τους συμβούλους και το κοινό. Οι νικητές θα κερδίσουν πρόσβαση σε υπηρεσίες αξίας 5.000 ευρώ, πρόσβαση στους χώρους εργασίας και στην υποστήριξη της Αειφορίας και του Blue Growth, υποτροφίες για προγράμματα MBA στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στα Ναυτιλιακά του Πανεπιστημίου Αιγαίου και την ευκαιρία να παρουσιάσουν στα Ποσειδώνια τον Ιούνιο του 2016.
Περισσότερα: http://bluegrowth.gr/demo-day-program/

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: