Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σε κοινή δράση εν πλω μεταξύ των Γιατρών του Κόσμου και της Hellenic Seaways

ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 18/01/2016

Για περίθαλψη προσφύγων

Οι Γιατροί του Κόσμου και η Hellenic Seaways ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία προγράμματος περίθαλψης και ανακούφισης των προσφύγων / μεταναστών εν πλω.

Από τις 15 Ιανουαρίου, μία ομάδα της οργάνωσης Γιατροί του Κόσμου που αποτελείται από γιατρό, νοσηλευτή, ψυχολόγο, κοινωνικούς λειτουργούς και διερμηνείς επιβαίνει σε καθένα από τα πλοία “Νήσος Μύκονος” και “Νήσος Ρόδος” της Hellenic Seaways που καλύπτουν δρομολόγια στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

hellenic seaways logoΟι ομάδες των Γιατρών του Κόσμου θα φιλοξενηθούν αρχικά για 3 μήνες στα πλοία, κατά τη διάρκεια των οποίων θα παρέχουν υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας. Σημειώνεται ότι τα ιατρεία – νοσοκομεία των πλοίων έχουν οργανωθεί κατάλληλα, προκειμένου να εξυπηρετούν επαρκώς την υποστήριξη του προγράμματος.

Έτσι, αναμένεται να επιτευχθεί ουσιαστικό αποτέλεσμα ανακουφίζοντας τους συνανθρώπους μας που χρήζουν άμεσης βοήθειας ειδικά κατά τη διάρκεια των αντίξοων συνθηκών του χειμώνα.

Στόχος της συνεργασίας Hellenic Seaways και Γιατρών του Κόσμου, είναι όλοι οι συνάνθρωποι μας, να ταξιδεύουν με ασφάλεια, υπό τις καλύτερες συνθήκες, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως η προσφορά και ο εθελοντισμός μπορούν να αποτελέσουν καίρια και σημαντική παρέμβαση στην κάλυψη των βασικών αναγκών αυτών των ανθρώπων.

Άλλωστε οι κοινές αξίες της κοινωνικής προσφοράς και της αίσθησης του καθήκοντος τόσο για τους Γιατρούς του Κόσμου όσο και για τηHellenic Seaways, αποτέλεσαν το σημείο εκκίνησης για αυτή την πρωτοβουλία.

Απάντηση