Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συγχαρητήρια στους άνδρες του Λιμενικού για τον φονιά των τριών μικρών παιδιών

FLASH στις 19/01/2016

Ας μην τους κατηγορούμε…

Τα σχόλια σχετικά με τους άνδρες του Λιμενικού που υποχρέωσαν τον Τούρκο δουλέμπορο να δει τα νεκρά κορμιά των παιδιών που πνίγηκαν εξ αιτίας του και προς όφελός του, συνεχίζονται, παρά την απάντηση του Θοδωρή Δρίτσα σε δημοσιεύματα και αναρτήσεις. Μία απάντηση ρεαλιστική, που ίσως κάποιους δεν ικανοποίησε, καθώς υπάρχει και το τυπικό μέρος, στο οποίο το… “καθ΄υπερβολή” υπερβαίνει του… “καλά κάνανε!”…

Εάν γνώριζαν μερικοί το τι αγώνα δίνουν ολημερίς τα στελέχη του Λιμενικού στο Αιγαίο για να διασώσουν ζωές, σίγουρα θα επικροτούσαν αυτό το «παράπτωμα». Κι εδώ που τα λέμε, η μόνη βία που ασκήθηκε σ΄αυτό το «τομάρι» ήταν να αντικρύσει τα θύματά του. Και πολύ καλά έκαναν τα παλικάρια του Λιμενικού μας!

Ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας, δήλωσε:

«Η μεγάλη εικόνα σε αυτό το βίντεο, είναι τα 3 νεκρά σώματα των μικρών παιδιών, τα 3 φέρετρα και η οδύνη του πατέρα που τα αναγνωρίζει. Αυτή είναι η εικόνα που συγκλονίζει.

Βλέποντας παράλληλα τους 2 άνδρες του Λιμενικού να οδηγούν τον κατηγορούμενο ως διακινητή, ενώπιον των νεκρών παιδιών, η συναισθηματικά αυθόρμητη, αλλά και λογικά εύγλωττη ερμηνεία που δίνω, είναι η ανθρώπινη ταύτιση των λιμενικών με τα θύματα αυτού του ακήρυχτου πολέμου. Με τα θύματα αυτής της συγκλονιστικής περιπέτειας στο Αιγαίο, ειδικά όταν αυτά είναι προσφυγόπουλα, μικρά παιδιά.

Πράγματι, είναι γεγονός ότι πρόκειται για μια συμπεριφορά καθ΄υπερβολή. Η πολιτεία και τα όργανα του κράτους οφείλουν να επιδεικνύουν ψυχραιμία και επαγγελματισμό, απέναντι σε κάθε κρατούμενο, ακόμα και αν κατηγορείται για στυγερά εγκλήματα. Πολύ περισσότερο, όταν όλοι οφείλουμε να συνυπολογίζουμε και να σεβόμαστε το τεκμήριο της αθωότητας, μέχρις ότου υπάρξει οριστική και αμετάκλητη δικαστική καταδίκη.

Αλίμονό μας, όμως, εάν αντιστρέψουμε τα κριτήρια για την αξιολόγηση των ανθρώπινων συναισθημάτων και συμπεριφορών. Τα μείζονα ερωτήματα όμως, κυρίως από το Σεπτέμβρη του 2015, μέχρι σήμερα, παραμένουν και μας εγκαλούν όλους. Γιατί τόσα πολλά ναυάγια και τόσοι πνιγμοί στο Αιγαίο; Ποιοι ευθύνονται για αυτό; Πώς μπορούμε να τ’ αποτρέψουμε; Αυτά θα ήταν υπερβολή, εάν τα απευθύναμε στα στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. που αναμετρώνται καθημερινά και με τη ζωή και με το θάνατο».
Για το video κλικ ΕΔΩ

Απάντηση