Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σημαντική διεθνής διάκριση (ACRM) για την καθηγήτρια Φώφη Κωνσταντινίδου

ΕΠΙΣΤΗΜΗ στις 22/01/2016

Του Πανεπιστημίου Κύπρου

Μέλος του Διευθυντικού Συμβουλίου του Αμερικανικού Κογκρέσου Ιατρικής Αποκατάστασης (American Congress of Rehabilitation Medicine -ACRM) εξελέγη, μεταξύ αξιόλογων συναδέλφων της απ’ ολόκληρο τον κόσμο, η καθηγήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας και Διευθύντρια του Κέντρου Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Φώφη Κωνσταντινίδου. Η καθηγήτρια Φώφη Κωνσταντινίδου είναι το πρώτο μέλος του Δ.Σ. του ACRM, το οποίο εργάζεται εκτός Ηνωμένων Πολιτειών και Βόρειας Αμερικής.

Το ACRM ιδρύθηκε το 1923 και είναι ο κυρίαρχος οργανισμός για τη διεπιστημονική προσέγγιση σε θέματα ιατρικής αποκατάστασης (όπως νευρολογικές παθήσεις, νευροεκφυλιστικές νόσους, καρκίνο και πόνο) με στόχο την ενίσχυση της έρευνας σε παγκόσμιο επίπεδο, τη διάχυση ερευνητικών αποτελεσμάτων και τη βελτιστοποίηση παροχής υπηρεσιών βάσει τεκμηριωμένων κλινικών μελετών.

Η καθηγήτρια Φώφη Κωνσταντινίδου είναι μέλος του Οργανισμού από το 2005 και υπηρέτησε ως πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής από το 2009-2012. Από το 2012, η κα Κωνσταντινίδου είναι πρόεδρος της Διεθνούς Ομάδας Δικτύωσης (Ιnternational Networking Group), που έχει ως στόχο τη διεύρυνση της εμπλοκής της διεθνούς κοινότητας στον Οργανισμό και την προώθηση της συνεργασίας ανάμεσα σε ερευνητές στο διεθνές πεδίο. Ως αποτέλεσμα των προσπαθειών αυτών, είναι η σημαντική διεύρυνση του Οργανισμού, στον οποίο σήμερα συμμετέχουν μέλη από 65 χώρες.

Τον Οκτώβριο του 2014 το Αμερικανικό Κογκρέσο Ιατρικής Αποκατάστασης της απένειμε τον τιμητικό τίτλο Fellow, με βάση α) τη διαπρεπή συνεισφορά της στην έρευνα που αφορά τις επίκτητες νευρολογικές παθήσεις και τις επιδράσεις τους στις γνωστικές λειτουργίες, όπως μνήμη και γλώσσα, β) την ουσιαστική συνεισφορά της στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στις HΠΑ (Παν. Μαϊάμι, 1995-2006)και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (2006 μέχρι σήμερα), και γ) στη σημαντική ενεργή εμπλοκή της προς τον Οργανισμό και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς.

O πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, συνεχάρη την κα Κωνσταντινίδου για το νέο ρόλο, που αναλαμβάνει στο Αμερικανικό Κογκρέσο Ιατρικής Αποκατάστασης, και τόνισε ότι η εκλογή της τιμά τόσο το Πανεπιστήμιου Κύπρου, όσο και την Κύπρο. «Καθημερινά αποδεικνύεται ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου παραμένει η ατμομηχανή ανάπτυξης του τόπου, αλλά και το πόσο μπορεί να προσφέρει στην τοπική, ευρωπαϊκή και διεθνή κοινωνία η εμπειρογνωμοσύνη του ακαδημαϊκού του προσωπικού.

Πρόκειται για ιδιαίτερη τιμή, όχι μόνο για το πρόσωπο της καθηγήτριας Φώφης Κωνσταντινίδου, αλλά και για το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο μέσω της συγκεκριμένης εκλογής, εδραιώνει μία ακόμη συνεργασία με αναγνωρισμένο επιστημονικό φορέα του εξωτερικού και ενισχύει την παρουσία του Πανεπιστημίου μας σε έναν ακόμη τομέα δραστηριοποίησης της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας», αναφέρεται σε δήλωση του πρύτανη.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: