Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Προσφορά εννέα πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων από το ΠΣ στο ΕΚΑΒ

ΕΛΛΑΔΑ στις 23/01/2016

Ήταν δωρεά Λάτση και ΕΕΕ

Εννέα ασθενοφόρα πρόσφερε σήμερα το Πυροσβεστικό Σώμα στο ΕΚΑΒ, κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της 1ης ΕΜΑΚ στην Ελευσίνα, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή, του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, οι οποίοι απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς.

Τα εννέα αυτά ασθενοφόρα που φέρουν πλήρη ιατρικό εξοπλισμό, αποτελούν μέρος δωρεάς 12 συνολικά ασθενοφόρων από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και είχαν διατεθεί στο Πυροσβεστικό Σώμα το έτος 2009.

Ωστόσο, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Τόσκας, τα ασθενοφόρα αυτά, που είναι πλήρεις κινητές ιατρικές μονάδες, δεν χρησιμοποιούνταν από την Πυροσβεστική, κάτι που φαίνεται και από τα χιλιόμετρα που έχουν κάνει (1.000 έως 4.000), γι’ αυτό και αποφασίστηκε να δοθούν στο ΕΚΑΒ, όπου θα χρησιμοποιηθούν όπως πρέπει για το καλό του κοινωνικού συνόλου.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι η σημερινή προσφορά είναι το αποτέλεσμα επαφών για συνεργασία μεταξύ υπηρεσιών του δημοσίου και εγκαινιάζει ουσιαστικά μια νέα προσπάθεια για αξιοποίηση όλων των υλικών του δημοσίου για την στήριξη του κοινωνικού κράτους, χωρίς πλέον στεγανά όπως μέχρι τώρα.

Ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε: «Νομίζω σε δύσκολους καιρούς όπου η οικονομική κρίση περιορίζει και επιδρά αρνητικά στα δίκτυα που πρέπει να απλώνει η κοινωνική πολιτική και η προσπάθεια στήριξης του κοινωνικού κράτους, πρέπει να εξαντλούμε όλους εκείνους του τρόπους που μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που παρέχει η οικονομία με βάση τη σημερινή της κατάσταση. Άρα πρέπει να αναζητούμε κάθε φορά εργασίες, αλληλοσυμπληρώσεις που εξασφαλίζουν καλυτέρα ποιοτικά χαρακτηριστικά στην προσπάθεια στήριξης του πολίτη σε δύσκολες στιγμές της ζωής του».

Ο κ. Πολάκης, από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε τις ηγεσίες του υπουργείου Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, καθώς και το Πυροσβεστικό Σώμα, αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας που ξεκινά για «οικονομία κλίμακας» μέσα από συνεργασία μεταξύ φορέων του δημοσίου, το επόμενο βήμα είναι ο εφοδιασμός των ασθενοφόρων από τα βενζινάδικα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη να θεσμοθετηθεί ακόμα και ο «δανεισμός» εκπαιδευμένου προσωπικού από υπηρεσία σε υπηρεσία, σε ειδικές περιπτώσεις, κάτι που γίνεται ήδη (πυροσβέστες έχουν οδηγήσει ασθενοφόρα όπου δεν υπήρχε προσωπικό), ώστε να καλύπτονται οι ελλείψεις σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε όλη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, ο υπαρχηγός της ΕΛΑΣ, Κ. Τσουβάλας, καθώς και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος, ο αντιπρόεδρος, Μιλτιάδης Μυλωνάς, ο διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών ΕΚΑΒ Δημήτριος Πύρρος, ο διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Νικόλαος Παπαευσταθίου και στελέχη του ΕΚΑΒ.

Απάντηση