Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ναυτικού Μουσείου

Χωρίς κατηγορία στις 24/01/2016

Έγινε σήμερα

Με πλήρη επισημότητα έγινε σήμερα η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, στις εγκαταστάσεις του. Την εκδήλωση πλαισίωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά.

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκε και ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρθηκε στην πολιτιστική δραστηριότητα του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, στη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, καθώς και στις κοινές δράσεις του Πειραιά και της Αγίας Πετρούπολης που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του εορτασμού για το κοινό έτος Ελλάδος-Ρωσίας 2016. Συγκεκριμένα είπε:

«Το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος είναι ένας σημαντικός πολιτιστικός θεσμός για την πόλη μας, με πολύ μεγάλη δραστηριότητα. Λαμβάνει ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες και πραγματοποιεί σημαντικές εκθέσεις και εκδόσεις. Η πρόεδρος είναι εξαιρετική, δραστήρια και λειτουργεί σε πολύ υψηλό επίπεδο.
papadogonas

Δυστυχώς ο Δήμος Πειραιά, δεν έχει τη δυνατότητα να συμβάλλει όσο θα ήθελε και όσο πρέπει στη λειτουργία του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος. Παρόλα αυτά, έχουμε κάνει κοινές δράσεις και θα συνεχίσουμε σε αυτή τη λογική. Αν ο Πειραιάς επιλεγεί για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, αντιλαμβάνεστε ότι το Ναυτικό Μουσείο θα αποτελέσει έναν βασικό πυλώνα για την πολιτιστική ανάδειξη της πόλης το 2021.

Εφέτος είναι το κοινό έτος Ρωσίας-Ελλάδος. Σκεφτόμαστε με την Αγία Πετρούπολη, την πόλη που ο Πειραιάς είναι αδελφοποιημένος, να γίνει μια ανταλλαγή του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος με το Ναυτικό Μουσείο της Αγίας Πετρούπολης. Υπάρχει πολύ μεγάλο πεδίο δράσεων, με ένα Διοικητικό Συμβούλιο και μια Πρόεδρο που έχουν διάθεση και γνώση. Διάθεση έχουμε και εμείς και πιστεύω πως μπορούμε να συνεργαστούμε στο μέλλον και να κάνουμε σημαντικά πράγματα για τον Πειραιά. Τους ευχαριστώ πολύ για την παρουσία τους στην πόλη και για τη γενικότερη δραστηριότητά τους».

Απάντηση