Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ρυμούλκηση ή βύθιση του φορτηγού “Modern Express”, στον Κόλπο της Γασκώνης

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 01/02/2016

Σήμερα η επιχείρηση

Η τελευταία προσπάθεια ρυμούλκησης του πλοίου “Modern Express”, που βρίσκεται εδώ και επτά ημέρες ακυβέρνητο και έχοντας πάρει μεγάλη κλίση στον Κόλπο της Γασκώνης, ανοικτά των γαλλικών ακτών, άρχισε σήμερα το πρωί, ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές.

Έναρξη επιχείρησης προσπάθειας ρυμούλκησης. 4 ειδικοί του SMIT Salvage βρίσκονται επί του πλοίου“, ανακοίνωσε στον λογαριασμό της στο Twitter η Λιμενική Αρχή του Ατλαντικού, διευκρινίζοντας ότι οι καιρικές συνθήκες επιτρέπουν την επιχείρηση. Σημειώνεται ότι η SMIT Salvage είναι ολλανδική εταιρεία που ειδικεύεται στη διάσωση πλοίων.

Το φορτηγό πλοίο “Modern Express”, μήκους 164 μέτρων, που μεταφέρει 3.600 τόννους ξύλου και μηχανήματα, βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από τις ακτές.

Το υπό παναμαϊκή σημαία πλοίο, προερχόταν από τη Γκαμπόν και είχε προορισμό το λιμάνι της Χάβρης, όταν εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ βρισκόταν σε απόσταση 280 χιλιομέτρων από το βορειοδυτικό άκρο της Ισπανίας, έχοντας πάρει κλίση εξαιτίας μετατόπισης φορτίου.

Τα 22 μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν με ισπανικά ελικόπτερα.

Σε περίπτωση αποτυχίας της σημερινής επιχείρησης, το πλοίο θα βυθισθεί και θα ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό της ρύπανσης.

Οι λιμενικές αρχές θεωρούν ότι δεν θα υπάρξει εκτεταμένη ρύπανση, διότι δεν μεταφέρει παρά 300 τόννους ντίζελ κίνησης.

Απάντηση