Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

H Peugeot-Citroën σχεδιάζει κατάργηση νυχτερινής βάρδιας στο Πουασί

ΚΟΣΜΟΣ στις 05/02/2016

Για περικοπή 850 θέσεων

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία PSA Peugeot Citroën σχεδιάζει να καταργήσει τη νυχτερινή βάρδια και να περικόψει 850 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο Πουασί, στην Ιβλίν, κοντά στο Παρίσι, όπου προβλέπει τη μείωση της παραγωγής, σύμφωνα με τρεις συνδικαλιστικές πηγές.

Η κίνηση αυτή δεν θα συνοδευτεί από απολύσεις μεταξύ των 4.500 εργαζομένων στις εγκαταστάσεις. Παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους τους σε μια έκτακτη συνεδρίαση του εργασιακού συμβουλίου, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

Εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε ότι μία βάρδια ενδέχεται να καταργηθεί για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, αλλά απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες για τις θέσεις εργασίας που σχεδιάζεται να καταργηθούν.

«Βάσει του προβλεπόμενου όγκου (σ.σ. των παραγόμενων οχημάτων) το 2017, μπορεί να χρειαστεί να αναπροσαρμόσουμε τον τρόπο που εργαζόμαστε, κινούμενοι προοδευτικά από τις τρεις βάρδιες σε δύο» στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, είπε ο εκπρόσωπος.

Στο εργοστάσιο του Πουασί ανατέθηκε η κατασκευή του μοντέλου C3 της Citroën μετά το κλείσιμο του εργοστασίου του Ολνέ-σου-Mπουά, επίσης κοντά στο Παρίσι.

Απάντηση