Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επιστολή-καταπέλτης της ΠΟΜΙΔΑ σε Τσακαλώτο – Αλεξιάδη για “καταλήστευση”

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 06/02/2016

Διπλασιασμός φόρου ενοικίων!

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό και τον αν. υπουργό Οικονομικών κ.κ. Τσακαλώτο και Αλεξιάδη, απέστειλε το προεδρείο της ΠΟΜΙΔΑ με αντικείμενο την “ωμή καταλήστευση” των ιδιοκτητών από τον διπλασιασμό του φόρου των ενοικίων.

Στην επιστολή αναφέρεται:

Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι μπορεί πράγματι να αληθεύουν τα σημερινά (σ.σ. χθεσινά) δημοσιεύματα για υπαγωγή των εισοδημάτων από μισθώματα:

  1. Σε ενιαία φορολογική κλίμακα από 22 έως και 50%, από 11 – 33% που είναι σήμερα, συν την «έκτακτη» εισφορά +2-8%!
  2. Χωρίς το αφορολόγητο όριο των 9.550€,
  3. Χωρίς έκπτωση δαπανών επισκευών, ασφαλίστρων και αποσβέσεων, και
  4. με τον ΕΝΦΙΑ να μετατραπεί άμεσα σε ακόμη δημευτικότερο ΦΑΠ!

Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα γιατί χωρίς τον παραμικρό διάλογο με την οργάνωσή μας, προχωρείτε σε τέτοιες απαράδεκτες ρυθμίσεις, οι οποίες σαρώνουν τα πάντα και αφαιρούν κάθε ελπίδα και κάθε δυνατότητα στους φορολογούμενους να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Σας θυμίζουμε και πάλι ότι η αυτοτελής φορολόγηση των μισθωμάτων θεσπίστηκε όχι ως «ρουσφέτι» για τους εκμισθωτές ακινήτων, αλλά για να εξασφαλιστεί η εισπραξιμότητα του ΕΝΦΙΑ. Αν επιμείνετε σε υπαγωγή τους σε ενιαία φορολογική κλίμακα με συντελεστές 22-50%, η οποία διπλασιάζει το φορολογικό βάρος των μικροϊδιοκτητών και αποτελεί κυριολεκτικά ωμή καταλήστευσή τους, ζητούμε:

1.Να αναγνωρίσετε και στους εκμισθωτές ακινήτων το αυτονόητο αφορολόγητο των 9.500€,

2.Να εκπίπτουν από το φορολογητέο  εισόδημά τους οι δαπάνες ασφάλισης, συντήρησης- επισκευής και της επερχόμενης υποχρεωτικής ενεργειακής αναβάθμισης των ακινήτων, καθώς και οι αποσβέσεις τους.

3.Να καταργήσετε τον ΕΝΦΙΑ, αφού καταργείτε την αυτοτελή φορολόγηση, γιατί στην πραγματικότητα το ένα αποκλείει το άλλο, δεν γίνεται να πληρωθούν και τα δύο μαζί!

Διαφορετικά, εξωθείτε τους φορολογούμενους σε πλήρη εγκατάλειψη των ακινήτων τους, ή σε στροφή προς τη φοροδιαφυγή, ως μόνη σωτηρία τους από το σφυρί του πλειστηριασμού ή την πόρτα της φυλακής, και με βέβαιο αποτέλεσμα ένα πραγματικό δημοσιονομικό «Βατερλώ»!

Απάντηση