Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στον δήμαρχο Πειραιά από τον ΕΕΣ

Χωρίς κατηγορία στις 14/02/2016

Για την στήριξη του δήμου

Τιμητική διάκριση απένειμε το περιφερειακό τμήμα Πειραιά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, για την φιλοξενία και την αμέριστη στήριξη που προσφέρει ο δήμος Πειραιά στο έργο του ΕΕΣ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, στο πλαίσιο απονομής πτυχίων των εθελοντών και τιμητικών διακρίσεων σε κοινωνικούς φορείς.

Ο κ. Μώραλης, παραλαμβάνοντας την τιμητική διάκριση, απηύθυνε χαιρετισμό, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Πιστεύω πως όσα είδαμε και ακούσαμε από την Πρόεδρο του Τμήματος Πειραιά κυρία Δρυ, αλλά και αυτά που ήδη γνωρίζουμε για το έργο του Ερυθρού Σταυρού, είναι πάρα πολύ σημαντικά για τη χώρα και την πόλη. Δεν μπορεί κανείς να μην τρέφει εκτίμηση, σεβασμό αλλά και θαυμασμό για το έργο που επιτελεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με τα μέλη, τους εθελοντές, τους σαμαρίτες διασώστες και όλους όσοι βοηθούν τους συνανθρώπους μας.
Οι εποχές είναι κατεξοχήν δύσκολες. Άρα οι ευθύνες αυξάνονται. Αντιλαμβάνομαι ότι τα μέσα είναι λίγα και ότι αντιμετωπίζετε μεγάλες δυσκολίες. Αισιόδοξοι ότι θα είναι τα πράγματα καλύτερα στη χώρα δεν μπορούμε να είμαστε εύκολα, τουλάχιστον για το 2016, ίσως και για τα επόμενα χρόνια. Μάλλον οι υποχρεώσεις σας, η βοήθεια που παρέχετε, όλα όσα κάνετε, θα τα έχουμε περισσότερη ανάγκη.
Πρέπει να συμβάλουμε και εμείς, έτσι ώστε να αυξηθούν οι εθελοντές, να μπορέσουν όλοι οι φορείς και οι δομές να στηρίξουν τον Ερυθρό Σταυρό, να ανταπεξέλθετε και εσείς -στο βαθμό που μπορείτε- στις πολύ μεγάλες υποχρεώσεις.
Σήμερα, πέρα από τους εθελοντές που δικαίως βραβεύετε, κάνετε και μια τιμητική διάκριση στο πρόσωπό μου, την οποία θεωρώ υπερβολική, για δύο λόγους.
Πρώτον γιατί δεν νομίζω ότι μέχρι τώρα έχω αποδείξει ότι είμαι ένας καλός Δήμαρχος, έχουμε άλλα 3,5 χρόνια και καλούμαι εγώ και οι συνεργάτες μου να το αποδείξουμε. Πιστεύω ότι καταβάλουμε προσπάθειες.
Δεύτερον, σε ό,τι αφορά στο Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού στον Πειραιά, δεν έχουμε κάνει όσα θα μπορούσαμε. Έχουμε συνεργασίες, επικοινωνία με καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές. Νομίζω όμως, ότι καλούμαι τα επόμενα 3 χρόνια να αποδείξω ότι άξιζα αυτή την τιμητική διάκριση. Θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια με όλους τους συνεργάτες να το πράξουμε».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δρ. Αντώνης Αυγερινός, είπε:

«Η αμφίδρομη σχέση πραγματικής συμπόρευσης, αλληλοβοήθειας, ανάτασης του οράματος του ανθρωπισμού και του εθελοντισμού, μας επιβάλλει αυτή την από καρδιάς απονομή της τιμητικής πλακέτας. Ο Δήμαρχος, δεν είναι μόνο σοβαρός σε αυτά τα οποία κάνει και σε αυτά τα οποία λέει, αλλά είναι πραγματικά πολύ μετριόφρων στην προσφορά του προς το Τμήμα μας. Ξέρω πάρα πολύ καλά τι έχει προσφέρει ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο. Χωρίς αυτή τη στήριξη δεν θα μπορούσε να υπάρχει το Τμήμα στον Πειραιά. Αυτή είναι η αλήθεια και ως ελάχιστη ένδειξη ανταπόδοσης και αποδοχής αυτού του έργου, προσφέρουμε από καρδιάς την τιμητική πλακέτα στον κ. Μώραλη, γιατί πραγματικά το αξίζει».

Απάντηση