Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έκοψαν το ρεύμα σε οικογένεια με 9 παιδιά λίγο πριν καταφθάσει το δέκατο!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 17/02/2016

Άνεργος ο πατέρας…

Ανακοίνωση-καταπέλτη εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, καταγγέλλοντας τη διακοπή του ρεύματος στο ενός άνεργου πατέρα με εννιά παιδιά! Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τα εννιά παιδιά, η σύζυγος του άνεργου πατέρα είναι έγκυος στο δέκατο παιδί, ενώ ο ίδιος βρίσκεται πολύ καιρό χωρίς δουλειά.

Ο πολύτεκνος πατέρας απευθύνθηκε στη ΔΕΗ, ζητώντας να γίνει ρύθμιση, ώστε να μην προχωρήσει η διακοπή του ρεύματος, όμως η εταιρεία τού ζήτησε το ποσόν των 650 ευρώ, το οποίο, φυσικά, δεν διέθετε. «Εγώ δεν έχω να ταΐσω τα παιδιά μου», ήταν η απάντησή του, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να προχωρήσει στη διακοπή της σύνδεσης του.

Βέβαια, θα πει κανείς “και γιατί τα κάνει;” αλλά σε ένα κράτος με υπογεννητικότητα, που θέλει να λέγεται κράτος, κάτι τέτοιες οικογένειες είναι άξιες επιβράβευσης! Επειδή όμως δεν μπορεί να συμβεί αυτό, λόγω της κρίσης, τουλάχιστον το κράτος ας δηλώσει την παρουσία του με μία κοινωνική προσφορά, που μπορεί π.χ. να είναι η ηλεκτροδότηση.

Ας δούμε τι αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας:

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διατυμπάνιζε παλιότερα ότι κανένα σπίτι βιοπαλαιστή δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα. Σήμερα όμως προχωρά σε διακοπές ρεύματος, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, σε φτωχούς ανθρώπους και όχι σε μπαταχτσήδες, ενώ για τις μεγάλες βιομηχανίες μείωσε δραστικά την τιμή της κιλοβατώρας.

Συγκεκριμένα το ΕΚΝΛ, καταγγέλλει την διακοπή του ρεύματος σε άνεργο πολύτεκνο με 9 παιδιά στον Αμπελώνα, ο οποίος πολύ καιρό άνεργος τώρα, αδυνατεί να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες της οικογένειάς του, πολύ δε περισσότερο να πληρώσει λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος.

Το ΕΚΝΛ, αξιώνει την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στον συγκεκριμένο πολύτεκνο άνεργο και σε κάθε οικογένεια ανέργου ή βιοπαλαιστή που δεν μπορεί να πληρώσει, είτε λόγω ανεργίας, είτε γιατί μειώθηκε δραστικά το εισόδημά του. Να μην γίνεται καμία διακοπή σε τέτοιες περιπτώσεις και να μειωθεί άμεσα το τιμολόγιο της ΔΕΗ κατά 50% σε άνεργους, απλήρωτους, χαμηλόμισθούς, χαμηλοσυνταξιούχους.

Καλούμε τους άνεργους, απλήρωτους και γενικότερα όσους αδυνατούν να πληρώσουν στην ΔΕΗ ή τους γίνεται διακοπή, να απευθύνονται στο ΕΚΝΛ, στα σωματεία του και στις Λαικές Επιτροπές και αγωνιστικά να διεκδικούμε αυτά τα αιτήματα».

Απάντηση