Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Π. Καρβούνης: “Οι δομές είναι πλέον έτοιμες για την καταγραφή των προσφύγων”

ΕU,ΕΛΛΑΔΑ στις 18/02/2016

Έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος

Κατόπιν επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα κ. Καρβούνης στη Λέρο, τη Χίο, τη Λέσβο και στο Κέντρο Μετεγκατάστασης στο Σχιστό, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμένο, δήλωσε ότι “έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος” και πως “διαπιστώθηκε πως οι δομές είναι πλέον έτοιμες για την καταγραφή των προσφύγων“. Ωστόσο, επεσήμανε ότι “η προσπάθεια αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί ώστε να ολοκληρωθούν τα hotspots στο σύνολό τους“.

Ο κ. Καρβούνης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον αποφασιστικής σημασίας ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων, με τη συνδρομή των οποίων η Ελλάδα κατάφερε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της πριν τη Σύνοδο Κορυφής, που εκκινεί στα μέσα της εβδομάδας.

Τέλος, αναφερόμενος στο ρόλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Πάνος Καρβούνης τόνισε ότι στήριξε και εξακολουθεί να στηρίζει την Ελλάδα, παρέχοντας τόσο τεχνική όσο και χρηματοδοτική βοήθεια. Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ευχαρίστησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την στήριξη που παρέχει στην Ελλάδα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: