Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Φυλακισμένος στο… σπίτι του, θα είναι ο Ρουπακιάς, λόγω παρέλευσης 18μήνου

ΕΛΛΑΔΑ στις 20/02/2016

Είχε προαναγγελθεί…

Αποφυλακίζεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο Γιώργος Ρουπακιάς λόγω παρέλευσης (18/3) της προσωρινής κράτησής του, η οποία υπερέβη το 18μηνο, καθώς πέραν του αρχικού εντάλματος που εκδόθηκε σε βάρος του για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στη συνέχεια του απαγγέλθηκαν και άλλες κατηγορίες, με αποτέλεσμα να κρατηθεί περισσότερο και με βάση άλλα εντάλματα των δικαστικών αρχών.

Η αποφυλάκισή του που προκαλεί έντονες αντιδράσεις, είχε προαναγγελθεί από καιρό. Ήδη, από την εποχή που οι ειδικές ανακρίτριες Μαρία Δημητροπούλου και Ιωάννα Κλάπα χειρίζονταν το βαρύ έργο των ερευνών για την εγκληματική δράση της “Χρυσής Αυγής” είχαν με κάθε τρόπο επισημάνει τον κίνδυνο τα 18μηνα να λήξουν και οι έγκλειστοι να αποφυλακιστούν.

roupakias22Η παρέλευση του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης λειτούργησε στην περίπτωση και του Γιώργου Ρουπακιά, ως… αυτοεκπληρούμενη προφητεία, καθώς ήταν δεδομένο ότι θα συνέβαινε με τους ρυθμούς που λειτουργεί πια η δικαιοσύνη και τις πρόνοιες που αναλαμβάνει να παράσχει η πολιτεία.

Σημειώνεται, ότι στον κατηγορούμενο για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι του κατ´ οίκον περιορισμού υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη, με δυνατότητα μετάβασης με αστυνομική συνοδεία μόνο στις φυλακές του Κορυδαλλού, όπου το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων εκδικάζει την υπόθεση της “Χρυσής Αυγής” και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: