Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δυναμική ελληνική συμμετοχή στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση ψηφιακής τεχνολογίας

FLASH στις 21/02/2016

Αρχίζει αύριο στη Βαρκελώνη

H Ελλάδα που καινοτομεί, που παράγει ιδέες, η επιχειρηματικότητα της εξωστρέφειας προβάλλεται μέσω της εθνικής μας συμμετοχής στην μεγαλύτερη διεθνή εκδήλωση κινητών επικοινωνιών που καλύπτει σχεδόν οτιδήποτε έχει να κάνει με την ψηφιακή τεχνολογία, στο Mobile World Congress, που ξεκινάει αύριο Δευτέρα 22/2 στη Βαρκελώνη και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Η χώρα μας συμμετέχει με εθνικό περίπτερο, που συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), η γ.γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και το Enterprise Greece.

Στόχος της συμμετοχής μας είναι η κατοχύρωση του ονόματος της Ελλάδας ως διεθνούς παίκτη στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας και των κινητών επικοινωνιών, αλλά και η δημιουργία συνεργασιών, με ακόμα εντονότερη δικτύωση σε σχέση με πέρυσι, όταν πραγματοποιήθηκαν πάνω από 200 κανονισμένες συναντήσεις με 20 εθνικές αποστολές.

Εφέτος γίνεται επίσης και το πρώτο βήμα για μια ισχυρή, επίσημη συμμετοχή το 2017 στο 4YFN (Four Years From Now), μια πολυήμερη σημαντική εκδήλωση αφιερωμένη στις νεοφυείς επιχειρήσεις, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, η οποία πραγματοποιείται με την συνεργασία της Hellenic Startup Association.

Σημαντική είναι η φετινή πρωτοβουλία στήριξης νεοφυών επιχειρήσεων, καθώς αντί συμβολικού ποσού, μπορούν να παρακολουθήσουν αυτή την σημαντική παγκόσμια εκδήλωση, όπου διαμορφώνονται και παρουσιάζονται όλες οι τάσεις οι οποίες θα επηρεάσουν την καθημερινότητά μας τα επόμενα χρόνια, και να αναζητήσουν ή δικτυωθούν με όλες τις πιθανές πηγές χρηματοδότησης. Μάλιστα, για όσες δεν μπορούν να διαθέσουν ακόμα κι αυτό το ποσό, η συμμετοχή αποφασίστηκε να είναι δωρεάν, με δεδομένη την ανάγκη ειδικά αυτών των επιχειρήσεων για εξωστρέφεια.

Στο εθνικό περίπτερο 25 εταιρίες συμμετέχουν ως εκθέτες και άλλες 50 εταιρίες παρουσιάζουν προϊόντα και υπηρεσίες στο περίπτερο.

Το Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός παγκοσμίως στον τομέα κινητών επικοινωνίας και γενικότερα ψηφιακής τεχνολογίας. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιούνται δεκάδες, σεμινάρια, συνέδριο καθώς η έκθεση σε ένα χώρο που καλύπτει περισσότερα από 80.000 τ.μ, όπου φιλοξενούνται όλες οι τάσεις στον ευρύτερο τεχνολογικό χώρο από τις μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου, εθνικές αποστολές και φορείς από όλο τον κόσμο. Οι επισκέπτες της έκθεσης φέτος εκτιμάται ότι θα υπερβούν τις 100.000 ενώ προβλέπεται η συμμετοχή περισσοτέρων από 5.000 διευθυνόντων συμβούλων.

Στο εφετινό Mobile World Congress ανάμεσα στους ομιλητές συγκαταλέγονται ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 Λιούς Χάμιλτον, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ford Motors, Μαρκ Φιλντς, ο σερ Μάρτιν Σόρελ, διευθύνων σύμβουλος του διαφημιστικού κολοσσού WPP, ο πρόεδρος της China Mobile, της μεγαλύτερης εταιρίας διεθνώς στον τομέα της, με πελατειακή βάση που προσεγγίζει το ένα δισεκατομμύριο και περισσότερες από 40 θυγατρικές, καθώς και πρόεδροι και διευθύνοντας σύμβουλοι δεκάδων άλλων διεθνών κολοσσών από πολλούς τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Το 5G

Στο επίκεντρο των παρουσιάσεων και των ομιλιών θα είναι το 5G, η πέμπτη γενιά κινητής τηλεφωνίας, που αποτελεί την νέα σελίδα στην βιομηχανία κινητών επικοινωνιών, επιτρέποντας αξιόπιστη δικτύωση σε χρόνους ταχύτατους, με εκτιμήσεις για ευρεία εμπορική διάθεση από το 2020 και μετά.

Επίσης κορυφαίοι ομιλητές θα εστιάσουν την προσοχή τους στο Internet of Things (Διαδίκτυο των Πραγμάτων), τη δυνατότητα διασύνδεσης συσκευών με το Διαδίκτυο που θα φέρει επαναστατικές αλλαγές στην καθημερινότητα μας, σε σπίτια, γραφεία και λοιπούς χώρους εργασίας αλλά και στην λειτουργία των επιχειρήσεων η οποία θα επηρεαστεί καθοριστικά και θα αλλάξει ριζικά το μοντέλο λειτουργίας που είχαν μέχρι πρόσφατα. Δεκάδες παρουσιάσεις γίνονται και για την αξιοποίηση των έξυπνων κινητών ιδιαίτερα σε τομείς όπως είναι οι καθημερινές πληρωμές με ταχύτητα και ασφάλεια, η υγεία και οι μεταφορές.

Επίσης στο επίκεντρο θα βρεθεί και το «δικτυωμένο» αυτοκίνητο», νέας γενιάς,, που διασυνδέεται με τα έξυπνα κινητά και συσκευές, δίνοντας τη δυνατότητα πολλών νέων εφαρμογών, όπως απομακρυσμένη εκκίνηση, ενημέρωση τεχνικών στοιχείων, που μέχρι σήμερα βλέπαμε σε σενάρια κινηματογραφικών ταινιών. Ακόμη, θα παρουσιαστούν νέες έξυπνες φορητές δικτυωμένες συσκευές που ήδη κυκλοφορούν στο εμπόριο στις διεθνείς αγορές.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: