Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πάνω από 100 βιρτουόζοι σε ένα από τα μεγαλύτερα κιθαριστικά φεστιβάλ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 22/02/2016

Καστοριά, 25 Μαρτίου

Το μεγαλύτερο καθαριστικό φεστιβάλ που έγινε ποτέ στην Μακεδονία και ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, αρχίζει στην Καστοριά στις 25 Μαρτίου και οι συμμετοχές των κιθαριστών, από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, αναμένεται να ξεπεράσουν τις εκατό.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Ωδείο Απόλλων, υπό την διεύθυνση του Ισίδωρου και της Γιούλας Αντωνίου, με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.
Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, είναι ο συνθέτης – κιθαριστής και διευθυντής του περίφημου Βεροιώτικου μουσικού συνόλου ArtGuitaristas, Πέτρος Ρίστας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, θα εμφανιστούν για πρώτη φορά, οι κιθαριστικές ορχήστρες, Δυτ. Μακεδονίας και Καστοριάς, που έχουν ενταχθεί στην Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα, υπό την διεύθυνση του Βαγγέλη Μπουντούνη (φωτογραφία) και σολίστ την καλλιτεχνική διευθύντρια της Κιθαριστικής Ακαδημίας Παρνασσού, Μάρω Ραζή και τους διεθνούς φήμης κιθαριστές, Στέλιο Γκόλγκαρη, πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και Μιχάλη Σουρβίνο, καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου.

Στην εναρκτήρια συναυλία του Φεστιβάλ, θα εμφανισθούν κιθαριστικές ορχήστρες και μουσικά σύνολα, από όλη σχεδόν την Μακεδονία (Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Δράμα, Βέροια, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, κ.α.), από την Ήπειρο και από την Θεσσαλία.

Απάντηση