Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Genesis”: Ένα δυναμικό σχέδιο ανάπτυξης, για ένα ιδανικό δίκτυο πωλήσεων

Χωρίς κατηγορία στις 23/02/2016

Από την Interamerican 

Προτρέχοντας από τις αλλαγές στην ασφαλιστική αγορά και στη διανομή / στις πωλήσεις, η Interamerican έχει ξεκινήσει να υλοποιεί από τα τέλη του 2015 ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο σχέδιο για την ανάπτυξη του δικού της φυσικού δικτύου πωλήσεων (Δικτύου Agency). Κι αυτό επειδή οι άνθρωποί τους διαβλέπουν μία αυξανόμενη ανάγκη στη συμβουλευτική προώθηση των ασφαλίσεων υγείας και συνδέουν, κατά κύριο λόγο, το σχέδιό τους για το Δίκτυο Ασφαλιστικών Συμβούλων με την ενίσχυση της ηγετικής θέσης της εταιρείας στον κλάδο υγείας.

Στόχο της Interamerican αποτελεί ο διπλασιασμός των συνεργατών της έως το 2018 -έτος ολοκλήρωσης του “Genesis”- ώστε να φθάσουν τους 2.800. Η αντίστοιχη πρόβλεψη για τη δραστηριότητα στον κλάδο υγείας είναι ο τριπλασιασμός της νέας παραγωγής, που με την ολοκλήρωση του 2015 ήταν 6,8 εκατ. ευρώ (συνολικό χαρτοφυλάκιο 84 εκατ. ευρώ!). Το σχέδιο βασίζεται στην προοπτική πύκνωσης της γεωγραφικής παρουσίας της Interamerican, ιδιαίτερα στην περιφέρεια και σε αναπτυσσόμενα αστικά κέντρα, με τη δημιουργία νέων γραφείων Πωλήσεων, καθώς και στη δομική υποστήριξή τους με την ανάδειξη unit managers.

KtirioΗ προσέλκυση νέων συνεργατών βασίζεται στις εξαιρετικές προδιαγραφές υποστήριξης σταδιοδρομίας που παρέχει η ίδια η εταιρεία, με βασικά χαρακτηριστικά τους όρους εκκίνησης της συνεργασίας, την υψηλή φερεγγυότητα που απορρέει από την απόλυτη ετοιμότητά της για την ανταπόκριση στις απαιτήσεις του κανονιστικού πλαισίου της κοινοτικής οδηγίας Solvency II και ακόμη, τη χρήση της προηγμένης ψηφιακής τεχνολογίας στη διαχείριση της πώλησης, καθώς και της συνεχούς εκπαιδευτικής υποστήριξης. Πρόσφατα, η εταιρεία πιστοποιήθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος θεσμικά και ως Κέντρο Εκπαίδευσης, στοιχείο που προσθέτει επιπλέον αξία στο εκπαιδευτικό σύστημά της, ιδιαίτερα σημαντική και για τη διαδικασία επαναπιστοποίησης των συνεργατών.

 

Κατά το 2015 εισήλθαν, ήδη, 352 νέοι συνεργάτες, ενώ οι συνεργάτες τριετίας αποτελούν το 47,5% του Δικτύου Agency και συνεισφέρουν το 30% της παραγωγής ασφαλίσεων υγείας του Δικτύου. Παράλληλα με την εισαγωγή νέων συνεργατών, η Interamerican έχει δημιουργήσει το επίπεδο των team instigators με την προοπτική της εξέλιξής τους σε unit managers. Το 2015 έκλεισε με 142 ενεργούς συνεργάτες σε αυτή την ομάδα.

«Tο “Genesis”, σχέδιο επένδυσης και ανάπτυξης του Δικτύου Πωλήσεων Agency που ξεκίνησε πρόσφατα, θα δημιουργήσει ένα ιδιαιτέρα ελκυστικό περιβάλλον για αποτελεσματικότητα και επαγγελματική πρόοδο των συνεργατών, παλαιών και νέων. Πρόκειται για το επόμενο, προσχεδιασμένο βήμα ενίσχυσης του Δικτύου μετά τη φάση της αναδιάρθρωσής του που πραγματοποιήσαμε κατά τα προηγούμενα χρόνια, ώστε αυτό να ευθυγραμμιστεί με την κερδοφορία», δηλώνει σχετικά ο Γιώργος Κώτσαλος (φωτό), διευθύνων σύμβουλος Ομίλου Interamerican.

Ο δε γενικός διευθυντής ασφαλιστικών εργασιών, Γιάννης Καντώρος, υπογραμμίζει: «Η εταιρεία αναγνωρίζει την αξία της διαμεσολάβησης στην ασφάλιση και ιδιαίτερα στον τομέα υγείας. Η ενίσχυση του Δικτύου Πωλήσεων Agency θα υποστηρίξει περαιτέρω την ευελιξία και ανταπόκρισή της στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς και τη βελτίωση των υπηρεσιών της προς τους πελάτες, ενισχύοντας την ηγετική θέση της».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: