Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εύα Καϊλή: Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προτεραιότητα της ΕΕ για ανάπτυξη

Χωρίς κατηγορία στις 26/02/2016

Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη

Ημερίδα με θέμα «Ψηφιακή Ευρώπη: Η Έρευνα και η Καινοτομία ως κίνητρα για Επιχειρηματικότητα – Οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, ως προτεραιότητα της ΕΕ για ανάπτυξη», διοργανώνει την Παρασκευή 4/3 (15:00-21:00) στο ξενοδοχείο «Macedonia Pallas» (αίθουσα «Αλέξανδρος»), η ευρωβουλευτής (ΕΛΙΑ-Δημοκρατικήή Συμπαράταξη) Εύα Καϊλή – επικεφαλής της ελληνικής εκπροσώπησης των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) , ως μέλος της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για την Έρευνα, την Βιομηχανία και την Ενέργεια (ITRE).

Η θεματολογία, επικεντρώνεται στη σχέση του Διαδικτύου με τις Ψηφιακές Τεχνολογίες, που αλλάζουν τον κόσμο. Ωστόσο, τα πιθανά εμπόδια στην κατανόηση του κυβερνοχώρου, μπορεί να αποτρέπουν τους πολίτες της ΕΕ από το να έχουν πλήρη πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες.

Ομοίως εταιρίες και startups παραμένουν περιορισμένες, ενώ επιχειρήσεις και κυβερνήσεις δεν μπορούν να επωφεληθούν από τα ψηφιακά εργαλεία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση στοχεύει στην προετοιμασία της Ενιαίας Αγοράς των 28 μελών –κρατών για την Ψηφιακή Εποχή, καταρρίπτοντας τους αποτρεπτικούς παράγοντες και ενώνοντας τις 28 εθνικές αγορές σε μία.

Αυτό μπορεί να εισφέρει 415 δισ. ευρώ τον χρόνο στην ευρωπαϊκή οικονομία και να δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Η ΕΕ έχει στο επίκεντρο την έρευνα και την καινοτομία, την εμπορικότητα ευρηματικών ιδεών και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την αύξηση θέσεων εργασίας, μέσα από την χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας.

Απάντηση