Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έλληνας υπουργός βρήκε… λύση για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας!

Ελλαδα στις 29/02/2016

Είμαστε για… φερετζέδες!

Τουλάχιστον “περίεργη” μπορεί να θεωρηθεί η σημερινή δήλωση του αν. υπουργού Εξωτερικών Νίκου Ξυδάκη, ότι «το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος είναι τεράστιο, μεσομακροπρόθεσμα μπορεί να ωφεληθεί η Ελλάδα από την ενσωμάτωση ανθρώπων που θέλουν να μπουν στην κοινωνία να εργαστούν να ενσωματωθούν».

Εάν δεν συνέχιζε στο ίδιο μοτίβο τη δήλωσή του, ο κατά τα άλλα αξιόλογος συνάδελφος, κάλλιστα θα μπορούσε να διερωτηθεί κάποιος “ήθελε και το είπε ή του ξέφυγε;“.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Δυστυχώς, “ήθελε και το είπε!“, καθώς μιλώντας στο “Παραπολιτικά fm”, αφού διευκρίνισε ότι «όσοι δεν δικαιούνται διεθνή προστασία πρέπει να επιστρέψουν, όσοι δικαιούνται άσυλο και διεθνή προστασία θα μείνουν», πρόσθεσε:

«Η Αυστρία των 9 εκατομμυρίων έχει πάρει 95 χιλιάδες, θα φτάσει τους 130, η Ελλάδα δεν μπορεί να απορροφήσει 20 και 30 χιλιάδες ανθρώπους; Ο ανθρωπισμός της Ελλάδος είναι και αυτός ότι θα δώσει καταφύγιο σε κάποιους ανθρώπους. Τέτοιο καταφύγιο έχει δώσει η κατεστραμμένη Κύπρος μετά το ’74 στους πρόσφυγες του Λιβάνου και οι πρόσφυγες του Λιβάνου συνέβαλαν στο κυπριακό θαύμα μετά την καταστροφή του ’74. Τέτοιο καταφύγιο έχει προσφέρει πολλές φορές η Ελλάδα, οι εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί που έμειναν στην Ελλάδα και τα παιδιά τους μιλούν μόνο ελληνικά δεν προσέφεραν στην Ελλάδα; Εγώ λέω ότι η Ελλάδα έχει μεγάλα προβλήματα, έχει καταρχάς ανεργία και ύφεση το οποίο είναι ένα δομικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή ωστόσο μπορεί να ενσωματώσει ανθρώπους».

Άραγε, συμφωνεί η κυβέρνηση με την εν λόγω δήλωση του αν. υπουργού Εξωτερικών; Ας περιμένουμε κάποιο  “mea culpa” από τον κ. Ξυδάκη, καθώς κάτι τέτοιες δηλώσεις δεν πρέπει να “μένουν”, εκτός και αν υπάρχει λόγος. Εάν ισχύει το τελευταίο, τότε είμαστε για… φερετζέδες! Ίδωμεν…
Τ/Π

Απάντηση