Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ιατρείο στο λιμάνι εγκατέστησαν οι γιατροί του Πειραιά για τους πρόσφυγες

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 02/03/2016

Λειτουργεί από σήμερα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά (ΙΣΠ) αναλαμβάνει για μια ακόμη φορά δράση και ανταποκρίνεται εμπράκτως στο σημαντικό θέμα της μέριμνας για τους ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα, στο πλαίσιο στήριξης κάθε σημαντικού κοινωνικού προβλήματος και ευαισθητοποιούμενος από το δράμα των προσφύγων.

Έτσι, από σήμερα 2/3 άρχισε η λειτουργία Ιατρείου στον χώρο του ΟΛΠ, σε σταθερή βάση και ωράριο από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ, το οποίο έχει στελεχωθεί με γενικούς ιατρούς,  παθολόγους,  παιδιάτρους,  καθώς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΙΣΠ, στόχος είναι σε πρώτη φάση η καταγραφή των προσφύγων-μεταναστών με χρόνια προβλήματα υγείας,  ώστε να τους παρέχεται άμεσα τόσο η ιατρική περίθαλψη,  όσο και η φαρμακευτική αγωγή που έχουν ανάγκη,  καθώς και η αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών.

Οι άνθρωποι  αυτοί  έφτασαν  στη  χώρα μας,  αναζητώντας το δικαίωμα στη ζωή και εμείς -τουλάχιστον στον ιατρικό και φαρμακευτικό τομέα-  ευελπιστούμε να τους καλύψουμε.  Γιατί για μας, η Υγεία είναι δικαίωμα όλων,  ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, φυλής“, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Απάντηση