Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Νέα παγκόσμια οδηγία του State Department προς τους Αμερικανούς πολίτες

ΚΟΣΜΟΣ στις 04/03/2016

Για τρομοκρατικές απειλές

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του, ανανέωσε την παγκόσμια ταξιδιωτική οδηγία, προειδοποιώντας για τη συνεχή τρομοκρατική απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων σε βάρος Αμερικανών πολιτικών κι αμερικανικών συμφερόντων.

Η προηγούμενη προειδοποίηση είχε εκδοθεί στις 29 Ιουλίου 2015. Η οδηγία αναφέρει ότι τρομοκρατικές οργανώσεις όπως ο ISIL, η al-Qa’ida, η Boko Haram και η al-Shabaab, συνεχίζουν να σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

«Πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις, είτε από συνεργαζόμενες τρομοκρατικές οντότητες. μιμητές ή μεμονωμένους δράστες, αποτελούν υπενθύμιση για τους Αμερικανούς πολίτες να επαγρυπνούν και να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα για αύξηση της ασφάλειάς τους».

Ειδικά για την Ευρώπη, αναφέρει ότι όλες οι χώρες παραμένουν ευάλωτες σε επιθέσεις από διεθνικές τρομοκρατικές οργανώσεις.

«Οι ευρωπαϊκές αρχές συνεχίζουν να προειδοποιούν για την πιθανότητα χτυπημάτων από άτομα που εμπνέονται από εξτρεμιστικές οργανώσεις, χωρίς ή με ελάχιστη προειδοποίηση».

Γράφει ότι μεγάλα αθλητικά γεγονότα, θέατρα, ανοιχτές αγορές, αεροπορικές υπηρεσίες, μέσα μεταφορά και δημόσιοι χώροι που συγκεντρώνεται κόσμος έχουν καταστεί στόχοι εξτρεμιστών.

«Οι αρχές πιστεύουν ότι είναι πολύ πιθανόν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη να συνεχιστούν, καθώς Ευρωπαίοι μέλη του ISIL επιστρέφουν από τη Συρία και το Ιράκ. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αναλαμβάνουν δράση για την προφύλαξη από τρομοκρατικές επιθέσεις, όμως οι ευρωπαϊκές χώρες παραμένουν ευάλωτες», καταλήγει.
Πηγή: mignatiou.com

Απάντηση