Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με μεγάλη ανταπόκριση οι πρωτοβουλίες του δήμου Πειραιά για τους πρόσφυγες

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 05/03/2016

Για προσφορές: Τηλ. 15510 

Ο δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο των δικών του αρμοδιοτήτων αλλά και δυνατοτήτων σε σχέση με  την διαχείριση τού προσφυγικού και ειδικότερα για τους πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες που παραμένουν πλέον σε καθημερινή βάση στον χώρο του ΟΛΠ, ανέλαβε σειρά πρωτοβουλιών.

Όπως ανακοινώθηκε, σκοπός είναι  να αποτελέσει  για το επόμενο διάστημα, σημείο συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης  για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά.

Για τον λόγο αυτό, ο δήμος Πειραιά, ενεργοποιεί τον πενταψήφιο αριθμό 15510 για όλους όσοι επιθυμούν να προσφέρουν, καθώς και για τυχόν ερωτήσεις ή απορίες σχετικά με τη διαδικασία που απαιτείται προκειμένου να βοηθηθούν οι πρόσφυγες.

Δημότες, εταιρείες και φορείς μπορούν να φέρνουν τρόφιμα, φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης και κάθε είδους προσφορά,  στα γραφεία της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά (Ζωσιμαδών 11 & Ελ. Βενιζέλου, τηλ. 2104101753/756).

Τα προϊόντα θα αποθηκεύονται και θα αποστέλλονται συντονισμένα στην Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών (ΠΠΥΠΜ), που είναι και η υπεύθυνη για τη διανομή τους στο λιμάνι του Πειραιά.

Παράλληλα, σε συνεργασία με την ΠΠΥΠΜ, το site του Δήμου Πειραιά www.pireasnet.gr, θα έχει καθημερινά αναλυτική ενημέρωση με τα προϊόντα και τα είδη πρώτης ανάγκης,  τα οποία χρειάζονται οι πρόσφυγες που διαμένουν στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο δήμος Πειραιά, με την ανακοίνωσή του, ευχαριστεί θερμά για τη συγκινητική προσφορά το πλήθος των δημοτών οι οποίοι ανταποκρίνονται ήδη στο κάλεσμα για βοήθεια. Επίσης:

  • Την ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη συνεχή παροχή βοήθειας και στήριξης μέσω της διανομής καθημερινά χιλιάδων μερίδων φαγητό στους πρόσφυγες.
  • Το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» για τον εμβολιασμό εκατοντάδων παιδιών.
  • Την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και την ΜΚΟ  «Αποστολή», για την ουσιαστική συνδρομή με την προσφορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.
  • Την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς για την συμβολή στην προσπάθεια υποστήριξης των προσφύγων.
  • Τους Ιατρικούς Συλλόγους Πειραιά και Αθηνών.
  • Τον Ο.ΣΥ.
  • Το Χαμόγελο του Παιδιού.
  • Τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.
  • Τους Γιατρούς του Κόσμου.
  • Τον Όμιλο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου “Αγκαλιάζω”.

Και οπωσδήποτε, τις εθελοντικές και ανθρωπιστικές οργανώσεις καθώς και τους συλλόγους και τους φορείς για την καθημερινή συνεισφορά τους στο λιμάνι του Πειραιά.

Ακόμη, τις εταιρίες “ΕΛΑΪΣ”, “Καραντινός Α.Ε. Εμπορία Οπωροκηπευτικών”, “Πλαστικά Θράκης Α.Ε.”, “Σόγια Ελλάς Βιομηχανία Τροφίμων”, καθώς και  τις πειραϊκές επιχειρήσεις εστίασης: “Άμμος”, “Βαρούλκο”, “Belle Amie”, “Cavo D’oro”, “Coza Nostra”, “Δουράμπεης”, “Jimmy and the Fish”, “Olympion”, “Παράγκα”, “Tony Bonano”, “Υπερωκεάνιο”, “Ψαρόσκαλα”, για την άμεση ανταπόκρισή τους στην έκκληση του δήμου.

Και ανακοίνωση ολοκληρώνεται: “Είμαστε βέβαιοι ότι οι Έλληνες πολίτες και οι Ελληνικές επιχειρήσεις παρά την πρωτοφανή  και πολυετή οικονομική κρίση θα συνεχίζουν να βοηθούν αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά ότι η αλληλεγγύη αποτελεί κυρίαρχη αξία του λαού μας”.

Απάντηση