Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο Αρχιεπίσκοπος στο λιμάνι για ενημέρωση και προσφορά συσσιτίου σε πρόσφυγες

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 06/03/2016

Υποδοχή από Μώραλη

Ο δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης, υποδέχθηκε σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά, τον μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών, οι οποίοι διαμένουν προσωρινά (;) στο λιμάνι.

Ο κ. Μώραλης συνόδευσε τον Αρχιεπίσκοπο στους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων και στη συνέχεια διένειμαν από κοινού 1.500 μερίδες φαγητού,  που προσέφερε ο φιλανθρωπικός οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Σε σχετική του δήλωση ο δήμαρχος Πειραιά, μεταξύ άλλων,είπε:

«Όλοι μαζί, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ώστε αυτές οι ώρες και οι ημέρες παραμονής τους στο λιμάνι του Πειραιά να γίνουν ευκολότερες για εκείνους. Ευχαριστήσαμε τον μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο, διότι είναι η δεύτερη φορά που κατεβαίνει στο λιμάνι του Πειραιά μέσα σε μια εβδομάδα, ο φιλανθρωπικός οργανισμός “Αποστολή”,  προκειμένου να προσφέρει  γεύματα και να βοηθήσει όλους αυτούς τους ανθρώπους. Έχουμε μια σταθερή επικοινωνία και συνεργασία και θα έχουμε συνεργασία και τις προσεχείς ημέρες. Μακάρι να μην χρειαστεί βεβαίως… Και να παρθούν αποφάσεις στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής, που θα βοηθήσουν τη χώρα και τους συνανθρώπους μας. Ωστόσο, αν χρειαστεί ξέρω ότι και η Εκκλησία και η “Αποστολή” θα είναι κοντά μας και αυτό είναι  πολύ σημαντικό».

Απάντηση