Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

15 Έλληνες εφοπλιστές στους 100 πιο ισχυρούς του κόσμου

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 15/12/2014

Μήνας ανασκοπήσεων ο Δεκέμβριος κι όπως είναι φυσικό και η ναυτιλία ως μία από τις παγκόσμιες δραστηριότητες αποτελεί κατά τομέα αντικείμενο ανασκόπησης. Η Lloyds List σε δημοσίευμά της παρουσίασε τους 100 πιο ισχυρούς ανθρώπους της ναυτιλίας του 2014 μεταξύ των όποιων βρίσκονται και 15 Έλληνες πλοιοκτήτες.

Πρόκειται για τους: Γ. Αγγελικούση, Π. Παππά, Αγγ. Φράγκου, Γ. Οικονόμου, Π. Λιβανό, Γ. Προκοπίου, Θ. Βενιάμη, Κ. Κωνσταντακόπουλο, Ν. Τσάκο, Β. Μαρινάκη, Π. Θωμά, Σ. Παληό, Π. Γεωργιόπουλο, Γ. Πλατσιδάκη και Δ. Μελισσανίδη

Όπως σημειώνεται το 2014 ήταν μια ελπιδοφόρα χρονιά με μεγάλα όνειρα για τη ναυτιλία. Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι:

  • Κατασκευάστηκαν γιγαντιαία πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 20.000 teu.
  • Το φυσικό αέριο έκανε δυναμική είσοδο.
  • Ο τομέας ξηρού φορτίου έχει ευοίωνο μέλλον, αλλά όχι μέσα στο 2015, τώρα είναι αρκετά ριψοκίνδυνος.
  • Η ναυτιλία είναι ένας από τους τελευταίους κλάδους παγκοσμίως στον οποίο ένα άτομο μπορεί να ξεκινήσει ένα μεγάλο σχέδιο και να βρει τις λεωφόρους χρηματοδότησης για να συνεχίσει να προχωράει.
  • Αν το 2015 δεν αποδειχθεί προβληματικό για τους ναύλους πλοίων ξηρού φορτίου πολλοί διαχειριστές θα πρέπει να βρουν νέους τρόπους να εξασφαλίσουν μετρητά.

Εξ άλλου, σε άλλα δημοσιεύματα γίνεται αναφορά στους 10 πρώτους managers λιμανιών ανά τον κόσμο, ενώ τονίζεται και ο τομέας των ναυπηγήσεων. Τέλος, να σημειωθεί ότι μέσα στο 2014 ο Πειραιάς σύμφωνα με λίστες άλλων δημοσιευμάτων βρέθηκε σε καλύτερες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη σε σχέση με το παρελθόν αλλά και στην πρώτη 50αδα των μεσογειακών λιμανιών, ενώ ακόμα αποτελεί αντικείμενο συζήτησης σε διεθνές επίπεδο, καθώς επενδυτές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση του.

Πηγή: theseanation.gr

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: