Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Μαζί για το Παιδί”… και με 119 προγράμματα, 378 εργαζόμενοι και 281 εθελοντές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 26/01/2017

Ζητείται στήριξη

Η ένωση “Μαζί για το Παιδί” γιορτάζει 20 χρόνια του κοινωνικού της έργου, δίπλα στα παιδιά και τους νέους που έχουν ανάγκη. Μια αγκαλιά που μέρα με τη μέρα μεγαλώνει έχοντας φτάσει να βοηθά περισσότερα από  30.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μία ένωση 10 κοινωφελών φορέων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για παιδιά, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1996 και η οποία συνεργάζεται με περισσότερους από 200 φορείς, βοηθώντας περισσότερα από 30.000 παιδιά ετησίως, εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση.  Παράλληλα με τις εξειδικευμένες υπηρεσίες που προσφέρουν τα μέλη της, η ένωση ως δίκτυο έχει αναπτύξει μια σειρά υπηρεσιών και προγραμμάτων με σκοπό να διευρύνει γεωγραφικά και ποσοτικά το κοινωνικό της αποτύπωμα. Το έργο του «Μαζί για το Παιδί» αναγνωρίστηκε πρόσφατα και από την Ακαδημία Αθηνών, η οποία τίμησε την ένωση απονέμοντάς της Αργυρό Μετάλλιο.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης, αναφέρονται τα εξής:

Mazi_giatoPaidi_Logo_FinalsignatureΗ κρίση δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο τον οργανισμό που από το 2009 είδε τους ισολογισμούς του να μειώνονται στο ήμισυ, σε σχέση με τα επίπεδα του 2006. Πέραν των συνεπειών από τη συρρίκνωση της αγοράς, η ανεργία είναι η αιτία να χάνουν πολλά παιδιά τις ασφαλιστικές τους καλύψεις, ενώ παράλληλα αυξάνεται και το ποσοστό των απόρων εξυπηρετούμενων στα ιδρύματα του φορέα.

Την ίδια στιγμή οι κρατικές επιχορηγήσεις προς τα 5 από τα 10 σωματεία της ένωσης, έχουν μειωθεί σε ποσοστό 70% από τα επίπεδα του 2009, ενώ ο ΕΟΠΥΥ δεν καλύπτει συστηματικά τις συμβατικές του υποχρεώσεις προς τα ιδρύματα και διαγράφει μέρος των χρεών του στο πλαίσιο της μεθόδου ισοσκελισμού των παροχών σε φορείς υγείας (clawback&rebate), με συνέπεια την αδυναμία υλοποίησης του προϋπολογισμού τους.

119 προγράμματα, 378 εργαζόμενοι, 281 εθελοντές

Το «Μαζί για το Παιδί» υλοποιεί σήμερα 119 προγράμματα με τη βοήθεια 378 εργαζόμενων και 281 εθελοντών, καταφέρνοντας  να παράγει πολυσχιδές κοινωνικό έργο. Η κατανομή των πόρων του ακολουθεί τα πρότυπα διεθνών οργανισμών καθότι τα λειτουργικά του έξοδα δεν ξεπερνούν το 10% του ετήσιου προϋπολογισμού του, ενώ το 90% αφιερώνεται αποκλειστικά στους δικαιούχους του οργανισμού.

Μέσα στα 20 χρόνια λειτουργίας του το Μαζί για το Παιδί έχει καταφέρει πάρα τις δυσκολίες που επέφερε η κρίση να συνεργάζεται αρμονικά με τα μέλη του, αλλά και να διευρύνει το γεωγραφικό και κοινωνικό του αποτύπωμα, εντάσσοντας στις δράσεις του προγράμματα για ακόμα περισσότερα παιδιά σε ανάγκη και  εγκαινιάζοντας συνεργασίες με περισσότερους από 200 φορείς σε όλη την Ελλάδα.

Τέλος, στην ανακοίνωση σημειώνεται: ” Ζητάμε από όλους να στηρίξετε τις προσπάθειες και τις δράσεις μας, καθώς ο παρανομαστής είναι κοινός. Ένας κόσμος  καλύτερος, ελπιδοφόρος και διαφορετικός που θα χτιστεί από τις γενιές που έρχονται με τη βοήθεια όλων μας”…

Απάντηση