Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μαθιός: “Η Ελλάδα βρίσκεται σε ζώνη πυρός, ας ολοκληρωθεί επιτέλους η αξιολόγηση!”

Χωρίς κατηγορία στις 28/01/2017

Ομιλία στον ΣΒΑΠ

Επενδύσεις και ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας καταλήγουν στον μονόδρομο της ανάπτυξης. Βάση πρέπει να αποτελέσει η άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης“. Αυτό τόνισε  ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς Δημήτρης Μαθιός, κατά την πρώτη εορταστική συνεδρίαση του δ.σ. του ΣΒΑΠ για το 2017 και πρόσθεσε:

Ανεξάρτητα από τις θετικές και αρνητικές εξελίξεις με την αξιολόγηση, που βεβαίως και αποτελεί κορμό για την παραπέρα πορεία της οικονομίας, ζητούμενο παραμένει και για το 2017 ότι χωρίς την βοήθεια του κράτους και των Τραπεζών, η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα θα σβήσει . Αν  μεγάλες επιχειρήσεις και μικρομεσαίοι δεν αποκτήσουν στηρίγματα σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή τότε το μέλλον είναι δυσοίωνο. Απαιτούνται επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας που θα ενισχύσουν τον παραγωγικό ιστό. Χρειάζονται καινοτόμες ιδέες κι έκρηξη της εξαγωγικής δραστηριότητας.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, με «νεκρά» μυαλά και αποτυχημένες συνταγές, με τη διατήρηση κρατικοδίαιτης οικονομίας η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ”ζώνη πυρός”. Το πολιτικό σύστημα θα έπρεπε να είναι εξαιρετικά προβληματισμένο όταν βλέπει έρευνες όπως αυτές που δείχνουν ότι η ανταγωνιστικότητα πέφτει και η διαφθορά ανεβαίνει“.

Αντί να χάνεται πολύτιμος χρόνος και πολιτικό κεφάλαιο για ανούσια θέματα” συμπλήρωσε ο κ. Μαθιός, “καλό είναι να δούμε τις προτεραιότητες“. Και κατέληξε:

Αντί οι μάχες να δίνονται στην πρώτη γραμμή της οικονομίας για επενδύσεις και ανάπτυξη, παρατηρούμε συγκρούσεις για θέματα που σε καμιά περίπτωση δεν απασχολούν την πλειοψηφία του κόσμου. Εμείς, ως παρατηρητές, ‘δεμένοι’ με την  αναγκαστική  αισιοδοξία λέμε μόνο πως η ελεύθερη οικονομία δεν είναι ωφέλιμη μόνο για τις επιχειρήσεις. Είναι ωφέλιμη κυρίως για την κοινωνία!“.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: