Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εγκρίθηκαν από το ΚΑΣ οι εργασίες για τα γήπεδα μπάσκετ του «Πορφύρα» και του «Φοίνικα»

Χωρίς κατηγορία στις 15/02/2017

Με μία καθυστέρηση…

Μετά από αίτημα της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και του Δήμου Πειραιά, συζητήθηκε χθες  14/2\ στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) το θέμα της ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού των δύο ανοικτών γηπέδων καλαθοσφαίρισης «Πορφύρα» και «Φοίνικα», τα οποία εξυπηρετούν τις ανάγκες άθλησης πλέον των 700 νέων.

Το ΚΑΣ γνωμοδότησε θετικά υπό όρους, εξέλιξη που θέτει τέλος σε μια εκκρεμότητα πολλών ετών και θα επιτρέψει στους αθλητές να χρησιμοποιούν λειτουργικές και ασφαλείς εγκαταστάσεις άθλησης.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη και του αντιδημάρχου Πειραιά  Στέλιου  Γαϊτανάρου που εκπροσωπούσε το δήμαρχο Πειραιά, με τη γενική γραμματέα του ΥΠΠΟΑ Μαρία Βλαζάκη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη συνεργασία μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού, περιφέρειας Αττικής και δήμου Πειραιώς.

Ειδικότερα συζητήθηκαν τα θέματα:

  • Της επιτάχυνσης των διαδικασιών για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και ΥΠΠΟΑ για την αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου Ζέας. Υπενθυμίζουμε ότι η σχετική μελέτη είχε χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια, εγκρίθηκε από το αρμόδιο Συμβούλιο και εκκρεμεί η υπογραφή της Απόφασης από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού για να προχωρήσει η υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής με το ποσό 2.200.000 ευρώ.
  • Της επισκευής, ανακαίνιση και εκσυγχρονισμού του διατηρητέου κτηρίου του Παλαιού Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά, προκειμένου να συμπληρώσει και να αναβαθμίσει  λειτουργικά το Μουσείο και το Θέατρο Ζέας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της ΠΕ αναφορικά με τα ζητήματα προστασίας, προβολής και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης που θα στοχεύει στην ανάδειξη μιας νέας, σύγχρονης, λειτουργικής και ελκυστικής για το κοινό και τους επισκέπτες πολιτιστικής ταυτότητας της ευρύτερης περιοχής.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Πειραιά Στ. Γαϊτανάρος, υπογράμμισε το ενδιαφέρον του δήμου Πειραιά για τη διεύρυνση της συνεργασίας με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιά προκειμένου να αναβαθμιστούν οι αρχαιολογικοί χώροι και οι εν γένει πολιτιστικού ενδιαφέροντος υποδομές. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ανάγκη ώστε τα σχετικά έργα και οι παρεμβάσεις να προχωρούν και να ολοκληρώνονται εμπλουτίζοντας και αναβαθμίζοντας το πολιτιστικό απόθεμα της πόλης.

Μία σκέψη στο “Εγκρίθηκαν από το ΚΑΣ οι εργασίες για τα γήπεδα μπάσκετ του «Πορφύρα» και του «Φοίνικα»

  1. Γιώργος Χατζηγεωργίου
    1

    πρέπει να γνωρίζετε ότι τα ανοικτά γήπεδα “ΠΟΡΦΥΡΑ” και “ΦΟΙΝΙΚΑ” ανήκουν στον Δήμο Πειραιά και ειδικότερα στον ΟΠΑΝ, και οποιαδήποτε μελέτη εργασίες, πρέπει να περάσουν από το Δ.Σ. του ΟΠΑΝ. ΠΡΕΠΕΙ να δοθούν και ώρες για το κοινό, τους ελεύθερους δημότες και όχι μόνο για τις ακαδημίες της εκάστοτε ομάδας κλπ.

Απάντηση