Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πάνω από 100 οι συμμετέχοντες, που καταχειροκροτήθηκαν στο Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 21/02/2017

Έγινε στο Ναύπλιο 17-19/2

Την αναμενόμενη επιτυχία σημείωσε το 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου, που διεξήχθη 17-19 Φεβρουαρίου, στο Ναύπλιο. Οι συμμετοχές των μελών του Φεστιβάλ, ξεπέρασαν τις 100, ενώ κατά κοινή ομολογία, το επίπεδο τόσο των σολίστ-καθηγητών, όσο και των μαθητών που συμμετείχαν, ήταν πολύ υψηλό.

Το 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου, δείχνει να καθιερώνεται ως ένας σημαντικός πολιτιστικός θεσμός, όχι μόνο για τον νομό Αργολίδας, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα.

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από το Ωδείο Ναυπλίου, της Αγγελικής Μαυρούλη, με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών (ΣΕΚ), την υποστήριξη του δήμου Ναυπλιέων και την καλλιτεχνική διεύθυνση, του Μιχάλη Σουρβίνου.

Την παράσταση “έκλεψε”, η νεοσύστατη Κιθαριστική Ορχήστρα Πελοποννήσου, με την οποία συνέπραξαν ο πρόεδρος ΣΕΚ, διεθνούς φήμης σολίστ, Στέλιος Γκόλγκαρης και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Μιχάλης Σουρβίνος, υπό την διεύθυνση του Παναγιώτη Παπακωνσταντίνου.

Συναυλίες στο πλαίσιο του Φεστιβάλ έδωσαν, ο πολυβραβευμένος κιθαριστής Χριστόδουλος Μπενετάτος, η σολίστ Κατερίνα Καρυώτη και η SantaBarbara Guitar Orchestra, υπό την διεύθυνση του Αλέξανδρου Παπαρίζου.

Στον Διαγωνισμό Ηλικίας μέχρι 13 ετών του Φεστιβάλ βραβεύθηκαν με Α΄ Βραβείο η Αγγελική Χατζή, με Β΄  Βραβείο ο Βασίλης Χανιάς και με Γ΄ Βραβείο ο  Γιάννης Μαναριώτης. Έπαινο κέρδισε, ο Αναστάσιος Μεταξάς.

Στον Διαγωνισμό Ηλικίας μέχρι 17 ετών βραβεύθηκαν με Α΄Βραβείο ο Γιάννης Μιχαηλίδης, με Β΄  Βραβείο ο Γιάννης Καπαθανασιάδης και με Γ΄ Βραβείο ο Κωνσταντίνος Κουμάκης. Έπαινο κέρδισε, η Αναστασία Κόμαν.

Στον Διαγωνισμό των Σολίστ βραβεύθηκαν με Α΄ Βραβείο η Κυριακή Μάινα, με Β΄ Βραβείο ο Ορέστης Μπακαστάθης και με Γ΄ Βραβείο ο Κωνσταντίνος Βέρσιας. Επαίνους κέρδισαν, οι: Γιώργος Δεληγιώργης, Παναγιώτης Τζώρτζης και Νίκος Φουντουκίδης.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, διεξήχθησαν στην υπέροχη αίθουσα του Βουλευτικού,όπου και απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών, στον δήμαρχο Ναυπλιέων, Δημήτρη Κωστούρο, για την υποστήριξη του στο Φεστιβάλ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: