Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εποικοδομητικές συναντήσεις των εμπόρων με τον δήμαρχο και τον νέο αστυνομικό διευθυντή

Χωρίς κατηγορία στις 22/02/2017

Συμφωνία για Κυριακάτικη Αγορά

Ιδιαίτερα εποικοδομητικές και σε θετικό κλίμα συνεργασίας ήταν οι συναντήσεις που πραγματοποιήσαν χθες Τρίτη 21/2 ο πρόεδρος Ν. Μανεσιώτης και μέλη του προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς (ΕΣΠ), τόσο με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, όσο και με τον νέο διευθυντή της διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά Α. Φουτάκη.

Η συνάντηση με τον ταξίαρχο  Α. Φουτάκη, στην οποία παρευρέθηκαν από πλευράς ΕΣΠ επίσης η Γ΄ αντιπρόεδρος Μ. Πιττάκη και ο γεν. γραμματέας Θ. Καπράλος, είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ανάληψης των καθηκόντων του. Συζητήθηκαν ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και αμφότερες οι πλευρές συμφώνησαν για την συνέχιση της κοινής συνεργασίας για την αντιμετώπιση ζητημάτων ευταξίας στην πόλη του Πειραιά, την ασφάλεια, διευκόλυνση και εξυπηρέτηση των πολιτών και καταστηματαρχών.

Στη συνάντηση με τον δήμαρχο Πειραιά, όπου παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Γ. Μελάς και Αλ. Αργουδέλης, η ατζέντα της συζήτησης περιλάμβανε μια σειρά από ζητήματα, που αφορούν άμεσα και είναι συνυφασμένα με την βιώσιμη ανάπτυξη και στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συζήτησης για το κυκλοφοριακό και την εξέλιξη των έργων Τραμ και Μετρό, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου έθεσαν θέματα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, ενώ στο πλαίσιο της ανάπλασης της οδού Σωτήρος επεσήμαναν την αναγκαιότητα σήμανσης, διαγράμμισης, σωστής χρήσης και διαφύλαξης των χώρων φορτοεκφόρτωσης στις παρακείμενες οδούς, καθώς και στη Βασ. Γεωργίου, ώστε να παραμένουν ελεύθεροι αποκλειστικά και μόνο για την τροφοδοσία των καταστημάτων. Τέθηκε το θέμα της λειτουργία των κάδων απορριμμάτων, η διάνοιξη της οδού Σωτήρος, καθώς και συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις Ημέρες Θάλασσας 2017. Ακολούθησε διάλογος και ανταλλαγή απόψεων και αμφότερες οι πλευρές τόνισαν την επιθυμία τους για συνέχιση της στενής εποικοδομητικής τους συνεργασίας, με στόχο την ανάδειξη, την δραστηριοποίηση του Πειραιά και την τόνωση της τοπικής αγοράς.

Το διαχρονικό πρόβλημα της παράνομης επέκτασης της Κυριακάτικης Αγοράς Πειραιά ήταν ιδιαίτερο αντικείμενο συζήτησης, τόσο στη συνάντηση με τον δήμαρχο όσο και με το αστυνομικό δ/ντή. Έγινε από τον ΕΣΠ ιδιαίτερη αναφορά στο διαχρονικό αυτό πρόβλημα και κατατέθηκαν χαρακτηριστικές φωτογραφίες, που αποδεικνύουν την έκταση του προβλήματος. Συμφωνήθηκε δε, από κοινού, να αναλάβει πρωτοβουλία ο δήμος εντός του μηνός Μαρτίου, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων με όλους τους αρμόδιους φορείς.

Απάντηση