Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Την Τετάρτη απονέμονται τα βραβεία της ένωσης “Μαζί για το Παιδί” στο Μουσείο Μπενάκη

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 21/01/2018

Σε αφανείς της καθημερινότητας

|> Τα βραβεία της ένωσης «Μαζί για το Παιδί» είναι μια γιορτή εθελοντισμού με πρωταγωνιστές αφανείς ήρωες της καθημερινότητας που ανατρέπουν τα κοινωνικά δεδομένα προσφέροντας ανιδιοτελώς και διαχρονικά, σημαντικό κοινωνικό έργο για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συνανθρώπους τους. Πρόκειται για τα βραβεία «Έργο Ζωής» και «Μάθημα Ζωής», που στρέφουν τους προβολείς σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει σημαντικό εθελοντικό κοινωνικό έργο και σε εθελοντές που ανήκουν στην οικογένεια των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, επιβραβεύοντας το ψυχικό τους σθένος και τη θετική τους στάση απέναντι στη ζωή.

Πιο συγκεκριμένα, το βραβείο «Έργο Ζωής», απονέμεται σε προσωπικότητες οι οποίες έχουν επιδείξει πολυετή και πολυσχιδή εθελοντική δράση και έχουν αφιερώσει τη ζωή τους με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια προσφέροντας υλική, πνευματική, ιατρική ή ηθική υποστήριξη στο συνάνθρωπο σε ανάγκη.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Ενώ το βραβείο «Μάθημα Ζωής», απονέμεται σε προσωπικότητες από  ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που υπερβαίνουν το «εγώ» και προσφέρουν εθελοντικά στο «εμείς», αξιόλογο και διαχρονικό έργο,  συμβάλλοντας στην κοινωνική αναγέννηση του τόπου, ενώ αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

Αυτούς τους καθημερινούς πρωταγωνιστές τιμά η ένωση “Μαζί για το Παιδί”, καθώς η ζωή τους αποτελεί μήνυμα ελπίδας .

Η τελετή της απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη 24/1 στη 1 μμ, στο Μουσείο Μπενάκη, της οδού Πειραιώς 138 και την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος  Σία Κοσιώνη.

Εφέτος η ένωση “Μαζί για το Παιδί” θα απονείμει το βραβείο «Έργο Ζωής»στη Μαρία Τσούτσου (εθελόντρια σε παιδιά με νοητική στέρηση) και τη Ροδούλα Σταθάκη (ιδρύτρια «Τα Δελφίνια» για παιδιά με νοητική στέρηση) ενώ με  το βραβείο «Μάθημα Ζωής» θα τιμηθούν ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος (ΑμεΑ ψυχίατρος-σεξολόγος) και η Λίλα Πατρόκλου (ΑμεΑ συγγραφέας).

 

Απάντηση