Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ποιοί αποτελούν τήν υπό τον Γιαν Κρέγκελ επιστημονική επιτροπή του Αναπτυξιακού Συμβουλίου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΑΓΟΡΑ στις 11/03/2017

Συνεδρίασε χθες

|> Πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης η πρώτη συνεδρίαση της επιστημονικής επιτροπής του Αναπτυξιακού Συμβουλίου που συγκάλεσε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο οποίος στην εισήγησή του παρουσίασε στην επιτροπή την πρώτη έκδοση της αναπτυξιακής στρατηγικής της κυβέρνησης για την ελληνική οικονομία.

Η επιτροπή αποτελείται από 11 μέλη τα οποία έχουν οριστεί με απόφαση του υπουργού. Πρόεδρος ορίστηκε ο Γιαν Κρέγκελ (φωτό), διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Levy και αντιπρόεδρος ο Νικόλαος Θεοχαράκης, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).

Τα άλλα 9 μέλη είναι οι: Μαριάνα Ματσουκάτο, καθ. Οικονομικών της Kαινοτομίας στο UCL, Νικόλαος Κτιστάκης, group leader στο Ινστιτούτο Babraham του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ, Kevin Morgan, καθ. Διακυβέρνησης και Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, Mike Romanos, CEO της Microbiotica Ltd, Ελευθέριος Τσουλφίδης, καθ. στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Θωμάς Μούτος, καθ. του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Βαΐτσος, ομότιμος καθ. του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεράσιμος Ζαχαράτος, ομότιμος καθ. του Πανεπιστημίου Πατρών και Γιώργος Πετράκος, καθ. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Κατά την πρώτη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν, επίσης, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόης Λαμπριανίδης και στελέχη του υπουργείου, καθορίστηκαν οι γενικές κατευθύνσεις για την προώθηση του εθνικού αναπτυξιακού σχεδιασμού και του νέου παραγωγικού προτύπου της χώρας.

Με στόχο τον αποτελεσματικότερο συντονισμό και παρακολούθηση της εφαρμογής των αναπτυξιακών μέτρων και προγραμμάτων, αλλά και με την υποχρέωση για διατύπωση νέων αναπτυξιακών στρατηγικών, η επιστημονική επιτροπή του Αναπτυξιακού Συμβουλίου ξεκίνησε την επεξεργασία και υλοποίηση των προτεραιοτήτων του αναπτυξιακού σχεδίου της κυβέρνησης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: